FC Utrecht O18 begint met driepunter

14 september 2020

Utrechters winnen op eigen veld met 4-1 van sc Heerenveen O18.

Voor FC Utrecht O18 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen O18. En hoewel de 4-1 eindstand anders doet vermoeden, had de thuisploeg het niet gemakkelijk. Zeker in het eerste deel van de eerste helft had het moeite met de spelwijze van de Friezen. Die zetten de Utrechters vrijwel direct vast en daar kon de ploeg moeizaam onderuit voetballen.

De eerste levensgrote kans was desondanks voor de thuisploeg. Als Aurelio Oehlers véél meer oog voor de mee opgekomen medespelers had gehad, stond er na vijf minuten een 1-0 voorsprong op het bord. Maar dat had de jonge aanvaller niet: hij zag Tommy van Butselaar over het hoofd en ging voor eigen succes. Zonder resultaat.

Nee, het was na zeven minuten spelen andersom. Geknoei in balbezit op het middenveld luidde de omschakeling van de gasten in en Donat Varga krulde de bal fraai in de lange hoek: 0-1. Dat was andere koek. FC Utrecht O18 was even van slag, maar herpakte zich.

Na ruim een kwartier spelen kwam Juruël Bernadina oog in oog met doelman Marijn Dijkstra. De laatste won het duel en maakte de grote kans onschadelijk. Wat resteerde was een hoekschop, die niets opleverde.

FC Utrecht O18 probeerde het initiatief te nemen, maar dat lukte niet altijd. sc Heerenveen O18 zette goed druk naar voren en daar had de thuisploeg het lastig mee. Het duurde tot de 34ste minuut alvorens er resultaat werd geboekt. Daarvoor had de thuisploeg al twee keer een grote kans om zeep geholpen, waardoor de beloning uitbleef. Maar toen Deveron Fonville over de linkerkant opstoomde en een fraaie voorzet afleverde kon Mees Rijks voor de gelijkmaker tekenen. Het werd ook tijd en dat was zeer zeker verdiend: 1-1.

Vlak voor rust al stelde FC Utrecht O18 orde op zaken. Een voorzet van Tommy van Butselaar werd door Aurelio Oehlers in tweede instantie achter doelman Dijkstra gewerkt: 2-1. En het was helemaal gedaan toen Mees Rijks na acht minuten spelen in de tweede helft een penalty mocht verzilveren. Elijah Velland werd gehaakt en de bal ging op de stip, en vervolgens het doel in: 3-1. Velland verving Juruël Bernadina, die in de rust in de kleedkamer was achtergebleven.

sc Heerenveen O18 probeerde weer terug in de wedstrijd te komen maar boekte daarmee geen resultaat. Naar het einde toe was er veel ruimte achterin bij de Friezen, maar de Utrechtse voorwaartsen speelden dat niet slim uit. In de 78ste minuut ging de wedstrijd definitief op slot toen invaller Dion Versluis aan zijn bewakers ontsnapte en met een boogbal het Friese doel wilde bereiken. De goed meegelopen Elijah Velland maakte het af en vonniste de Friezen door de 4-1 binnen te koppen.

Trainer/coach Robert Wijnands, in de nababbel: “Ik vond dat wij moeizaam startten. Dat herstelde zich gaandeweg de eerste helft wel, maar helemaal gerust waren wij er nog niet op. Gelukkig viel de 2-1 vlak voor de rust. Dan ga je toch anders de kleedkamer in. De tweede helft hebben wij het beter gedaan. In elk geval zag ik dat wij ons goed herstelden en beter in de wedstrijd zaten, gezien de twee goals na rust. Ondanks de geleverde arbeid en de goede einduitslag zag ik nog wel een aantal verbeterpunten."

FC Utrecht O18 - sc Heerenveen O18 4-1 (2-1)
7. Dorat Varga 0-1
34. Mees Rijks 1-1
45. Aurelio Oehlers 2-1
53. Mees Rijks 3-1
78. Elijah Velland 4-1