FC Utrecht O17 speelt gelijk tegen Feyenoord O17

21 september 2020

Vier doelpunten, geen winnaar: 2-2.

Zo'n 55 minuten speelde FC Utrecht O17 zaterdagmiddag op Zoudenbalch uitstekend voetbal en schiep het zich een aantal opgelegde kansen. Omdat er maar twee van die kansen werden benut, waarbij tegenstander Feyenoord O17 ook nog een keer scoorde, liet de ploeg van trainer/coach Rudy Jansen de Rotterdamse tegenstander in leven. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was FC Utrecht O17 niet meer bij machte de bal lang in de ploeg te houden, maar gaf aan de andere kant ook niet zoveel weg. Des te zuurder was het dat in de blessuretijd de bal op de stip werd gelegd. Feyenoord O17 greep deze kans met beide handen aan en Jordi van Lunteren liet FC Utrecht O17-keeper Sep van der Heijden kansloos: 2-2.

Trainer/coach Rudy Jansen was ondanks de teleurstelling over het uiteindelijke resultaat wel reëel: "Het was echt goed om te zien, wat wij de eerste helft op de mat legden. Daar heb ik echt van genoten. Je moet dan natuurlijk van al de prachtige aanvallen er meer benutten. Dan was het voor rust al beslist geweest. We hebben Feyenoord in de wedstrijd gehouden, hielden het in de tweede helft nog lang vol en dan is het zuur dat je vlak voor tijd de gelijkmaker om je oren krijgt. Aan de andere kant moet gezegd, dat dit gezien ons spel in de tweede helft wel verdiend was. We moeten zorgen meer inhoud te krijgen en gaan op basis van ons spel in de eerste helft verder bouwen."

Op de prachtige grasmat van het hoofdveld op Zoudenbalch ontspon zich meteen een leuke wedstrijd. FC Utrecht O17 legde daarbij zoals eerder gezegd prima aanvallen op de mat. Op de rechtervleugel kwam de debuterende Mees Akkerman van FC Utrecht O16 een aantal keren prima door. Zijn afgemeten voorzetten werden echter te vaak niet op de juiste waarde geschat door de Utrechtse spitsen.

Na een half uur spelen kwam FC Utrecht O17 verdiend op voorsprong, nadat aanvoerder Robin Hörst van dichtbij raak kon knallen: 1-0. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk: op beide vleugels kwamen de Utrechtse backs te laat om enerzijds de voorzet eruit te halen en anderzijds rechteraanvaller Jaden Slory van scoren af te houden (1-1).

De Domstedelingen waren gelukkig niet van slag en kwamen vlak voor rust alweer op voorsprong, toen spits Storm Streng een voorzet van Olivier van Eldik tegendraads binnenkopte: 2-1.

In het begin van de tweede helft had FC Utrecht O17 nog de kans om de voorsprong uit te breiden, maar kon daarna de bal niet meer lang in de ploeg houden. Toch creëerde Feyenoord O17 op een enkele kans na geen scoringsmogelijkheden. Totdat vlak voor tijd de Rotterdammers alsnog een op dat moment verdiende gelijkmaker wisten te produceren.

FC Utrecht O17 – Feyenoord O17 2-2 (2-1)
27. Robin Hörst 1-0
32. Jaden Slory 1-1
45. Storm Streng 2-1
90+2. Jordi van Lunteren (strafschop) 2-2