FC Utrecht O16 pakt punt in Twente

14 september 2020

Geen doelpunten bij uitduel met FC Twente O16.

FC Utrecht O16 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Twente O16. In een partij waarin verreweg de meeste kansen voor de Domstedelingen waren, werd niet gescoord: 0-0.

De schrik zat er aan Utrechtse zijde even goed in, toen een aanvaller van FC Twente O16 in de voorlaatste minuut van de wedstrijd de bal tegen de paal schoot. Maar daarmee was dan ook meteen het enige wapenfeit van de Tukkers genoemd. FC Utrecht O16 was de bovenliggende partij in Twente, waar de Utrechters goed druk naar voren zetten en de bal voortdurend veroverden op de helft van de tegenpartij.

FC Twente O16 ging in de tweede helft met negen spelers rond de eigen zestienmeter verdedigen, en dat werkte voor de thuisploeg. Toch konden de Utrechtse bezoekers er nog steeds zo nu en dan doorheen spelen en kwamen er ook kansen. De negen doelpunten die FC Utrecht O16 een week eerder scoorde, hadden nu ook zomaar kunnen vallen. Maar helaas was er deze keer niet de scherpte om die ene bal binnen te schieten.

“Alle spelers bij FC Utrecht O16 haalden een behoorlijk niveau”, zei trainer/coach Ferdi Vierklau. “Op naar volgende week.”