FC Utrecht begonnen redelijk aan de wedstrijd en kwam hierin makkelijk onder de druk van VVV uit. VVV werd gedurende 1e helft ver terug gedrukt op eigen helft. In de 18e minuut beloonde FCU zich met een 0-1 voorsprong. VVV, dat nog geen doelpoging had gehad, kwam uit het niets op 1-1 door middel van een vrije trap die in één keer binnen werd geschoten. Tien minuten later pakte FC Utrecht weer de terechte 1-2 voorsprong.

In de 2e helft begon FC Utrecht voortvarend, want na 2 minuten spelen maakte Utrecht de 1-3. Alles leek in kannen en kruiken maar zo ging FC Utrecht helaas ook voetballen. Het gas ging er af en het denken als team brokkelde af. VVV wilde er nog een wedstrijd van maken door op het randje te spelen en Utrecht ging dat steeds minder doen. De laatste linie werd terug gedrongen tot ver op eigen helft. VVV kreeg een mogelijkheid en maakte de aansluitingstreffer in de 62ste minuut. Nog steeds niet wakker bleef Utrecht voor eigen succesjes gaan met als gevolg de 3-3 in de 65ste minuut. VVV geloofde er nog in en wilde de bal snel uit het doel halen. De schermutseling in het doel die daaruit volgde kostte FC Utrecht een rode kaart. Met tien man kon Utrecht het wel weer opbrengen om hun taken uit te voeren en creëerde direct weer een aantal kansen waaruit gescoord had moeten worden. Dat gebeurde niet meer.

Heel jammer om te zien hoe het team zichzelf te kort gedaan heeft. De uitslag 3-3 levert een punt op maar voelt als een dikke nederlaag. Een bittere pil voor FC Utrecht om het tijdens de wedstrijd zo te laten lopen.