Duels jeugdteams FC Utrecht voorlopig zonder publiek

11 september 2020

Bij wedstrijden jeugdploegen geen toeschouwers meer op Sportcomplex Zoudenbalch ter bescherming van spelers en stafleden.

De wedstrijden van de jeugdteams van FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch worden vanaf nu, voor onbepaalde tijd, zonder publiek gespeeld. Dat besluit is genomen met het oog op de bescherming van de gezondheid van alle spelers en stafleden die op de accommodatie actief zijn.

Het is op dagen dat er volop jeugdvoetbal met publiek wordt gespeeld aan de Koningsweg niet mogelijk alle aanbevolen en opgelegde maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus volledig na te leven. Zo kunnen niet alle toeschouwers worden gecontroleerd, zijn er onvoldoende looproutes beschikbaar en is er te weinig ruimte om het publiek te allen tijde op een veilige afstand te houden van de spelers en stafleden van de teams van FC Utrecht en de ploegen die op Sportcomplex Zoudenbalch te gast zijn. Daarom is er besloten om geen publiek meer toe te laten op het Sportcomplex bij de wedstrijden van de FC Utrecht Academie.

De maatregel geldt voor FC Utrecht O8 tot en met O18 en gaat per direct in.¬†Daarnaast blijven ook de trainingen van het eerste elftal en Jong FC Utrecht tot nader orde besloten. ¬†