Dubbele winst voor FC Utrecht O9

14 september 2020

Utrechtse talenten verslaan tegenstanders uit Nieuwegein en Bunschoten-Spakenburg.

Een dubbele overwinning dit weekend voor FC Utrecht O9. Op eigen veld was FC Utrecht O9-rood met 12-7 te sterk voor Geinoord O10 en op bezoek bij SV Spakenburg O10 ging FC Utrecht O9-wit met 4-14 winnen.

FC Utrecht O9-rood – Geinoord O10
FC Utrecht O9-rood was over de hele wedstrijd de betere ploeg. In de eerste 2 blokjes had de ploeg uit Utrecht moeite met het gesloten houden van de as waardoor Geinoord O10 een aantal keer snel tot een aanval kon komen, dit werd na blokje 2 beter. Waar Geinoord O10 in eerste instantie een aantal keer gevaarlijk kon worden, deed FC Utrecht O9-rood dit vanaf blokje 3 beter en wist het de aanvallen van Geinoord O10 samen onschadelijk te maken. Via een aantal flitsende en fraaie aanvallen legde FC Utrecht O9-rood met vlagen goed voetbal op de mat, helaas wist het zichzelf te weinig te belonen. Al met al won FC Utrecht O9-rood de wedstrijd verdiend tegen Geinoord O10: 12-7.

SV Spakenburg O10 – FC Utrecht O9-wit
FC Utrecht O9-wit speelde zaterdag op De Westmaat uit tegen SV Spakenburg O10. Het was in blokje 1 en 2 in alles beter wat zich ook liet uitdrukken in de score: 1-9 voor de Utrechters. Doordat er samen goed verdedigd werd kon SV Spakenburg O10 geen moment gevaarlijk worden. Via een aantal goede aanvallen liet FC Utrecht O9-wit voetbal zien waar supporters blij van worden. In blokje 3 en 4 koos de tegenstander ervoor om man op man te gaan lopen en letterlijk de beuk erin te gooien, was het op elke positie fysiek sterker en had FC Utrecht O9-wit moeite los te komen van de directe tegenstander. In blokje 4 werd FC Utrecht O9-wit gedwongen creatief te zijn in het vrijlopen door van positie te wisselen in de opbouw dit zorgde ervoor dat we weer tot opbouwen konden komen. Een aantal keer zwak verdedigen en niet omschakelen na balverlies zorgde ervoor dat SV Spakenburg O10 in vier minuten tijd drie keer kon scoren in blokje 4, daarna nam FC Utrecht O9-wit de regie weer over en breidde het de score uit. Het blonk uit in snel diepte spelen, het was op een aantal momenten slordig in de afronding in vergelijking met het aantal gecreëerde kansen, anders had de uitslag veel hoger kunnen uitvallen. FC Utrecht O9wit won met goed spel en een sterke mentaliteit de wedstrijd uit bij SV Spakenburg O10 met 4-14.