Dubbele matchday: Jong FC Utrecht naar Deventer

02 oktober 2020

Niet alleen staat vandaag FC Utrecht – sc Heerenveen op de rol, ook Jong FC Utrecht komt in actie: uit tegen Go Ahead Eagles.

Een dubbele matchday vandaag. Want niet alleen speelt het vlaggenschip van FC Utrecht vanavond (vrijdag) in Stadion Galgenwaard tegen sc Heerenveen (aftrap: 20.00 uur), ook Jong FC Utrecht komt in actie. Het team van trainer/coach René Hake speelt in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Die Keuken Kampioen Divisie-partij begint in De Adelaarshorst om 18.45 uur.

Punten afsnoepen van Go Ahead Eagles: dat zal het doel zijn van Jong FC Utrecht, vanavond in Deventer. De Utrechtse beloften hebben het in de Eerste Divisie vaker gedaan. Zo werd er op 27 november 2017 geremiseerd tegen de Deventernaren in De Adelaarshorst (0-0) en was op 2 april 2018 de talentenformatie uit Utrecht zelfs te sterk voor de ambitieuze rood-gelen, die door een late treffer van Tufan Özbozkurt met lege handen uit de Domstad vertrokken (1-0).

Deventer zegereeks tot een einde brengen
Maar, zo gebiedt de eerlijkheid dan ook te melden: de afgelopen vier keer dat Jong FC Utrecht de sportieve strijd aanging met Go Ahead Eagles waren het de voetballers uit Overijssel die wat te juichen hadden. Het werd achtereenvolgens 5-0, 2-4, 4-0 en 3-0; steeds in het voordeel van Kowet. Die zegereeks tot een einde brengen, dat zou mooi zijn voor het talententeam uit Utrecht.

Winnen op vreemde boden
Het team van oefenmeester Hake speelde dit seizoen twee keer eerder een uitpartij in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen titelkandidaat SC Cambuur werd afgelopen week met 5-2 verloren in Leeuwarden, maar twee weken eerder werd in het Kras Stadion de volle buit gepakt. FC Volendam, ook een ploeg die mikt op promotie naar de Eredivisie, werd door de Utrechtse talenten verrast: 0-1.

Live verslag
De wedstrijd Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht begint vanavond om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports 3. Uiteraard doet FC Utrecht vanuit De Adelaarshorst via Twitter ook rechtstreeks verslag van de Keuken Kampioen Divisie-partij.