Dubbele cijfers in cupclash FC Utrecht O18

01 september 2020

Ploeg van Robert Wijnands walst over Zeeburgia O18 heen: 12-0.

Op overtuigende wijze heeft FC Utrecht O18 zich voor de volgende ronde van het bkertoernooi geplaatst. Al na 19 tellen openden de Utrechters de score tegen Zeeburgia O18, dat geen partij bleek: 12-0.

In het eerste gedeelte van deze ongelijke strijd kwam Zeeburgia O18 niet aan aanvallen toe en moesten de bezoekers zich beperken tot tegenhouden. FC Utrecht O18 aan de andere kant vervulde zijn sportieve plicht en speelde de Amsterdammers met de regelmaat van de klok van de mat. De ruststand gaf goed beschouwd geen goed beeld van het aantal kansen en mogelijkheden in de eerste helft, want was dat wel zo dan zou die al de dubbele cijfers hebben bereikt. Halverwege stond het desalniettemin al 8-0.

Na de rust kreeg de Utrechtse ploeg de opdracht mee om door te gaan op de ingeslagen weg. Zo geschiedde. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet en de thuisploeg bouwde de score professioneel uit naar de 12-0 eindstand.

Trainer/coach Robert Wijnands, na afloop in de catacomben: “We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Goed beschouwd ben je dat aan je stand verplicht. Dat de uitslag zo hoog uitviel, dat is dan zo. Het zegt mij dat de ploeg consequent en geconcentreerd heeft gespeeld en daarmee resultaat geboekt heeft. Dat wil niet zeggen dat de invulling altijd even goed was. Ik vond met name in de tweede helft dat we bij vlagen niet echt scherp meer waren. Dat is te verklaren en misschien ook wel te begrijpen, maar dat zie je als trainer liever niet.”

FC Utrecht O18 - Zeeburgia O18 12-0 (8-0)
01. Aurelio Oehlers 1-0
06. Tommy van Butselaar 2-0
10. Juruël Bernadina 3-0
17. Tommy van Butselaar 4-0
19. Juruël Bernadina 5-0
26. Stan Wassenaar 6-0
32. Tommy van Butselaar 7-0