Doelpuntrijke bekerpot voor FC Utrecht O17

01 september 2020

Utrechters bereiken volgende ronde ten koste van PEC Zwolle O17 (5-3).

FC Utrecht O17 heeft zich ten koste van de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle O17 geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Het werd 5-3 voor de mannen van trainer Rudy Jansen, na een 3-1 ruststand. Het was de eerste officiële wedstrijd voor de Utrechters in het nieuwe seizoen.

Een seizoen dat tot nog toe met horten en stoten op gang is gekomen met de bekende Corona perikelen als oorzaak. Een eerste blok van trainingen in allerlei organisaties met nog geen wedstrijden vond plaats in de maanden juni en juli. Na een vakantieperiode werden op 10 augustus de trainingen hervat.  Een voortreffelijk trainingskamp in Callantsoog zorgde ervoor dat de selectie met als basis de O16 van vorig jaar, maar met een achttal nieuwe spelers, al een heel eind tot elkaar kwam. Dani Brussee en Ezra Doest kwamen van over van Ajax, doelman Roman Woodall en Finn van der Vlugt van Zeeburgia, Casper van Rooijen van Montfoort, Dichayro Naarendorp en Amir Bryson van sv RAP en Sofian Assila van IJsselmeervogels.

Terug van trainingskamp werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen PEC Zwolle O17 (3-2 winst) en ook werd geoefend tegen AZ O17 (1-1), maar vond helaas de partij tegen de Luxemburgers van Jeunesse Esch O17 geen doorgang vanwege een Coronageval bij de tegenstander. In plaats van de Luxemburgse ploeg vond O17 op het laatste moment VV De Meern O17 bereid om te spelen. Ook tegen deze tegenstander lieten de nieuwe spelers zien dat zij een welkome aanvulling voor de selectie zijn. Zodoende kon dus deze zaterdag een aanvang worden gemaakt met het seizoen, waarbij PEC Zwolle O17 een reeds bekende tegenstander was.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, zonder dat er echt grote kansen voor beide doelen te bespeuren vielen. FC Utrecht O17 kwam na zo'n 25 minuten op voorsprong toen Brussee zijn officiële Utrechtse debuut kracht bijzette door bij een afgeslagen hoekschop op de juiste plaats te staan: 1-0. Lang kon FC Utrecht O17 niet genieten van de voorsprong: linksachter Naarendorp ging in de fout en wilde dit herstellen helaas ten koste van een strafschop. De jarige keeper Sep van der Heijden was kansloos op de inzet van de Zwolse spits (1-1). Naarendorp herstelde zijn fout echter nog geen minuut later door persoonlijk voor een nieuwe Utrechtse voorsprong te zorgen: 2-1. En FC Utrecht O17 leek vervolgens nog voor rust op rozen te zitten: een prachtige aanval werd door Safouane Karim gepromoveerd tot een 3-1 voorsprong.

'Leek', want na de pauze was er weinig meer over van het flitsende spel van voor rust. FC Utrecht O17 kwam door Karim weliswaar op een 4-1 voorsprong na defensief geklungel van de Zwolse verdediging, maar PEC Zwolle O17 kreeg een hele reeks aan opgelegde mogelijkheden. Verder dan 4-2 en 5-3, na een prima Utrechts doelpunt van Storm Streng, kwamen zij niet. En daar kwam FC Utrecht O17 goed mee weg.

Trainer/coach Rudy Jansen was blij met de overwinning en de plaatsing voor de volgende ronde, maar kon niet ontkennen dat het ook anders had kunnen aflopen: “Ik heb een voortreffelijk FC Utrecht O17 gezien in de eerste helft. Daar ben ik heel blij mee, want dat geeft al aan dat er veel mogelijkheden in de ploeg zitten. We konden het helaas na rust niet volhouden, liepen te veel achteruit en maakten veel verkeerde keuzes. We zijn op de goede weg, maar daar is dus nog veel werk aan de winkel.”

Komende week oefent de ploeg van Jansen nog tegen FC Eindhoven O17 (dinsdag 1 september, 16.00 uur te Eindhoven) en ADO Den Haag O17 (zaterdag 5 september, 12.30 uur in Den Haag), alvorens op zaterdag 12 september de competitie begint met een uitwedstrijd in sc Heerenveen O17 (aanvang 16.00 uur).

FC Utrecht O17 – PEC Zwolle O17 5-3 (3-1)
25. Dani Brussee 0-1
27. PEC Zwolle (strafschop) 1-1
28. Dichayro Naarendorp 2-1
38. Safouane Karim 3-1
51. Safouane Karim 4-1
52. PEC Zwolle 4-2
66. Storm Streng 5-2