Derde keer goede keer voor FC Utrecht O17

23 september 2020

Eerste overwinning van het seizoen een feit voor team van trainer/coach Rudy Jansen.

In de derde competitiewedstrijd van dit seizoen behaalde FC Utrecht O17 zijn eerste overwinning. Thuis op Zoudenbalch werd tegenstander NEC O17 dinsdag met 3-2 verslagen.

"Verdiend?" vroeg de verslaggever na afloop aan trainer/coach Rudy Jansen van FC Utrecht O17. "Zeker, we hebben veruit de meeste kansen gehad. Maar we hebben het onszelf wel onnodig moeilijk gemaakt. Na de 2-0 geven we geheel onnodig een doelpunt weg en ook na de 3-1  lieten we NEC O17 weer terug in de wedstrijd komen. Maar ik ben blij met de eerste overwinning, en nogmaals verdiend was het zeker", aldus de oefenmeester.

FC Utrecht O17 had zijn zaakjes meteen na het eerste fluitsignaal van arbiter Hoving goed op orde. Er werden goede aanvallen opgezet en NEC O17 kreeg geen poot aan de grond tegen de goed georganiseerd spelende Utrechters. Toch was er een Nijmeegse fout voor nodig om FC Utrecht O17 op voorsprong te brengen: Storm Streng was er als de kippen bij om die fout af te straffen: 1-0. En toen het na een half uur spelen 2-0 werd door diezelfde Streng - hij kopte de bal na een hoekschop van Robin Hörst keurig binnen - leek de ploeg op rozen te zitten.

Maar een slippertje achterin van centrale verdediger Max de Ligt kwam hem duur te staan, de uitstekende nummer 10 van NEC O17 Nils Rossen profiteerde en bracht zijn ploeg weer in de wedstrijd. 2-1 was tevens de ruststand.

FC Utrecht O17 kwam weer wat beter uit de kleedkamer en meteen na rust zag Mees Akkerman zijn schot op de kruising uiteenspatten. Ook Hörst en Safouane Karim testten het houtwerk en Streng kwam een teenlengte tekort na een voorzet van Akkerman. Diezelfde Akkerman bracht de marge echter toch weer naar twee, toen hij een pass van Streng beheerst afrondde (3-1).

De Domstedelingen kregen daarna nog meer kansen om de wedstrijd te beslissen, maar niet best verdedigen van de Utrechters bezorgde NEC O17 toch weer hoop. Rossen profiteerde opnieuw en liet doelman Sep van der Heijden kansloos: 3-2. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen en kon zodoende de eerste driepunter bijschrijven.

Zaterdag gaat FC Utrecht O17 op bezoek bij koploper AZ O17, de aanvang in Wijdewormer is 15.00 uur, er is geen publiek toegestaan.

FC Utrecht O17 – NEC O17 3-2 (2-1)
3. Storm Streng 1-0
32. Storm Streng 2-0
37. Nils Rossen 2-1
67. Mees Akkerman 3-1
77. Nils Rossen 3-2

Opstelling FC Utrecht O17: 
Sep van der Heijden, Hamza Bourrich (75. Amir Bryson), Max de Ligt, Dani Brussee, Dichayro Naarendorp, Ivar Jenner (89. Jordi Paulina), Mees Akkerman (75. Sofian Assila), Olivier van Eldik, Storm Streng, Safouane Karim (83. Finn van der Vlugt), Robin Hörst.