Bijzonder FC Utrecht tekent opnieuw contract

18 september 2020

Bijzonder FC Utrecht bouwt verder met dezelfde spelersgroep.

Ook dit seizoen is FC Utrecht vertegenwoordigd in de Bijzondere Eredivisie. Het team van Brederodes uit Vianen zal ook dit seizoen het bijzondere team vormen van de club uit de Domstad. Er werden drie nieuwe spelers toegevoegd aan de spelersgroep.

De spelers en speelsters van Bijzonder FC Utrecht hebben bij een feestelijke bijeenkomst medio september opnieuw hun handtekening gezet onder een contract bij FC Utrecht. Aankomend in Stadion Galgenwaard ontvingen de spelers de nieuwe kleding voor het nieuwe seizoen. Gestoken in hun nieuwe outfits maakten de spelers en stafleden hun entree in één van de zalen van het stadion. Waar vorig jaar Maarten Paes en Willem Janssen nog fysiek aanwezig waren, moesten zij het dit keer vanuit huis meemaken. Via een videoverbinding werden tips en verwachtingen uitgewisseld met de spelers en trainers van het bijzondere team. Zij konden dit contract niet fysiek tekenen in verband met alle maatregelen omtrent het coronavirus. De plek van de spelers werd ingevuld door Miranda Schoonderbeek van de Amersfoortse projectontwikkelaar Schoonderbeek BV. Zij bracht de spelers goed nieuws.

Schoonderbeek BV heeft zich voor dit seizoen verbonden aan het bijzondere team van FC Utrecht. De Amersfoortse projectontwikkelaar wil samen met FC Utrecht bouwen aan de toekomst van de club en wordt in dat kader per direct hoofdsponsor van de Academie en Bijzonder FC Utrecht. “Amersfoort is een van de twaalf maatschappelijke partnergemeentes van FC Utrecht en in die zin bij ons voortdurend in beeld”, aldus Manager Maatschappelijk Nynke Bakker van FC Utrecht. “Des te mooier dat nu een Amersfoortse onderneming zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan Bijzonder FC Utrecht, ons prachtige team waarin spelers met een beperking de kans krijgen de magie van het spelen in het FC Utrecht-shirt te ervaren.”

Schoonderbeek zet vanaf nu de schouders onder FC Utrecht en de samenwerking met de Domstedelingen. “Dat wij de toppers van de toekomst alsmede de kanjers van Bijzonder FC Utrecht mogen helpen bij het verwezenlijken van hun dromen, vervult ons met trots. Die energie voelen we nu ook al rondom het partnership met FC Utrecht, een club die net zoals wij het maatschappelijke hart op de juiste plaats heeft zitten.”

Na afloop van het tekenmoment werd er een fotosessie gehouden, nagepraat en een hapje en drankje genuttigd. Om de middag goed af te sluiten vertrokken de spelers en staf met de spelersbus richting Amersfoort. Hier werd er samen met ouders en de sponsor genoten van pannenkoeken.

De eerste twee speelrondes vinden plaats bij Ajax en ADO Den Haag waar er zal worden gespeeld tegen Heerenveen, VVV-Venlo, ADO Den Haag en Heracles Almelo. In begin 2021 zal FC Utrecht host zijn van een Bijzondere Eredivisie speelronde.