Beloftenploeg verliest van leeftijdsgenoten AZ

14 september 2020

Beloftenonderonsje tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ eindigt in 1-2.

Sportcomplex Zoudenbalch was vanavond het toneel van een beloftenonderonsje tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ. De Domstedelingen openden, via Mohamed Mallahi, de score. Door doelpunten van Thijs Oosting en Mohamed Taabouni winnen de Alkmaarders uiteindelijk met 1-2.

Amper tien minuten in de tweede helft of de stadionspeaker moet alweer een doelpuntenmaker omroepen. Mohamed Taabouni controleert de bal in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht. De middenvelder passeert één tegenstander en doelman Thijmen Nijhuis om vervolgens de bal feilloos in het doel te schieten. De 18-jarige zet daarmee direct de eindstand op het scorebord: 1-2.

Openingstreffer
Mohamed Mallahi zorgt er vanavond voor dat hij de openingstreffer voor zijn rekening neemt. Linksback Sylian Mokono stoomt op richting het zestienmetergebied van Jong AZ. De verdediger bereikt de achterlijn en legt de bal vervolgens bij de penaltystip. Na een scrimmage komt de bal voor de voeten van Mallahi. De buitenspeler van Jong FC Utrecht passeert zijn mannetje en haalt uit: 1-0!

Snel antwoord
De stadionspeaker heeft nog maar net uitgesproken dat Mallahi de openingstreffer op zijn naam krijgt of de bal ligt aan de andere kant alweer in het netje. Razendsnel na de aftrap wordt spits Thijs Oosting weggestuurd. De 20-jarige aanvaller blijft zeer kalm tegenover doelman Thijmen Nijhuis en schuift de bal achter de goalie van Jong FC Utrecht: 1-1.

Tien man
Net als in Volendam eindigt Jong FC Utrecht vanavond wederom met tien man. Zineddine Bourebaba maakt in de 93e minuut een overtreding op een speler van Jong AZ. Scheidsrechter Robin Hensgens haalt resoluut de gele kaart uit zijn borstzak. Voor de middenvelder van Jong FC Utrecht is dat zijn tweede en dus moet hij het veld verlaten.

NAC Breda
Even een week rust voor de talenten van FC Utrecht. Nadat ze afgelopen vrijdag de drie punten vanuit Volendam mee naar Utrecht namen en vandaag een nederlaag moeten incasseren, komen de Domstedelingen volgende week maandag weer in actie. Op die dag is Sportcomplex Zoudenbalch wederom het decor voor een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. De topper tegen NAC Breda begint dan om 21.00 uur.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-2 (1-1)
36. 1-0 Mohamed Mallahi
37. 1-1 Thijs Oosting
55. 1-2 Mohamed Taabouni

Gele kaarten: Zineddine Bourebaba (Jong FC Utrecht), Sem Dirks (Jong AZ)

Rode kaarten: Zineddine Bourebaba, twee keer geel (Jong FC Utrecht)