Beloftenploeg onderuit tegen NAC Breda

21 september 2020

Domstedelingen verliezen met 0-2 van Bredanaars.

Sportcomplex Zoudenbalch was vanavond (maandag) het strijdtoneel van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en NAC Breda. Door doelpunten van Nick Venema en Sydney van Hooijdonk verliezen de Domstedelingen met 0-2.   

Wanneer de bal na een kleine twintig minuten in de wedstrijd totaal verkeerd wordt weggeschoten, eindigt die bij aanvaller Sydney van Hooijdonk. De spits van NAC Breda ziet Nick Venema vrij lopen en geeft een haarfijne steekpass. De 21-jarige aanvaller uit Austerlitz, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor de Bredanaars, neemt de bal aan en schuift ‘m koelbloedig achter doelman Fabian de Keijzer: 0-1.

Sta in de weg
Of Jong FC Utrecht vanavond kansloos is? Dat zeker niet! In de eerste helft is het bijvoorbeeld Mohamed Mallahi, die na een schitterende boogbal van Othmane Boussaid, in een kansrijke positie komt. Zijn schot wordt met de voet gekeerd door doelman Nick Olij. Ook op de schoten van Justin Lonwijk, Odysseus Velanas en Boussaid weet de 25-jarige doelman steeds een antwoord te geven. De goalie van NAC is voor Jong FC Utrecht vandaag een heuse ‘sta in de weg’.

Effectief NAC
En dan wacht natuurlijk altijd de welbekende voetbalvloek. Scoor je zelf niet? Dan is het de tegenstander die de eerste de beste kans zal afronden. En dat is ook precies wat er vanavond gebeurt. Jong FC Utrecht zoekt in de slotfase van de wedstrijd de aanval op, alles om maar die gelijkmaker te scoren. Toch is het NAC Breda dat uiteindelijk de voorsprong verdubbelt. Een voorzet vanaf rechts wordt door Mounir El Allouchi licht getoucheerd richting Van Hooijdonk. De zoon van de 46-voudig international rondt af en bezorgt daarmee Jong FC Utrecht de nederlaag.

SC Cambuur
Voor Jong FC Utrecht staat er aankomende vrijdag alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. De Domstedelingen spelen op die dag een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Om 21.00 uur wordt er in het Cambuur-stadion afgetrapt voor het duel met de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht – NAC Breda 0-2 (0-1)
19. Nick Venema 0-1
76. Sydney van Hooijdonk 0-2

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 100

Scheidsrechter: Sam Dröge

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Giovanni Troupée, Ruben Kluivert, Christopher Mamengi, Mark Pabai (74. Tim Pieters); Odysseus Velanas, Davy van den Berg (88. Yassin Nasser), Othmane Boussaid; Mohamed Mallahi, Justin Lonwijk (83. Jeredy Hilterman), Hicham Acheffay

Opstelling NAC Breda:
Nick Olij; Robin Schouten (32. Jethro Mashart) , Colin Rösler, Roger Riera, Moreno Rutten; Dion Malone, Lex Immers (10. Nick Venema), Thom Haye; Huseyin Dogan (46. Yassin Azzagari), Sydney van Hooijdonk (90+2 Joshua Bohui), Mounir El Allouchi