Beloftenploeg aan de bak in Friesland

25 september 2020

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in Leeuwarden tegen SC Cambuur.

De beloftenploeg van FC Utrecht mag vanavond (vrijdag) aan de bak in Friesland. Daar, in Leeuwarden, neemt het team van trainer/coach René Hake het vanaf 21.00 uur op tegen SC Cambuur.

Het lukte Jong FC Utrecht afgelopen maandag niet om op Sportcomplex Zoudenbalch voor een stunt te zorgen tegen NAC Breda, dat evenals de opponent van vanavond de zinnen heeft gezet op een terugkeer in de Eredivisie. De Brabanders wonnen in de Domstad met 0-2. De door FC Utrecht aan NAC Breda verhuurde Nick Venema opende voor de geel-zwarten de score op het voor hem zo bekende terrein. “Als je kijkt naar het veldspel, dan zat er veel meer in”, zei oefenmeester Hake na afloop van het duel met NAC Breda. “Maar als je kijkt, zeker in de tweede helft, naar de kansen. Ja, dan was het wel erg moeizaam. In de eerste helft hebben we dat wel een aantal keer goed gedaan, maar vonden we telkens een voortreffelijke keeper op onze weg. De tweede helft was het vanuit NAC-perspectief nóg compacter, toen zijn we niet creatief genoeg geweest om dat uit te spelen.”

Het geel-blauwe zwarte beest
SC Cambuur is, zo mag je op basis van de statistieken van de afgelopen vier seizoenen waarin Jong FC Utrecht evenals de Friezen in de Eerste Divisie speelde wel stellen, een zwart beest voor de Utrechtse beloftenploeg. Immers: de talenten uit de Domstad wonnen nog nooit van de geel-blauwen. Van de acht eerdere ontmoetingen werden er vijf door SC Cambuur gewonnen en werd het drie keer gelijk. In het Cambuur Stadion wonnen de Friezen drie van de vier partijen tegen de Utrechters, met respectievelijk 4-2, 4-1 en 3-1. Het bezoek aan het Cambuurplein in 2017/2018 leverde de talenten uit Utrecht een punt op; het werd toen 2-2. De doelpunten van Jong FC Utrecht die dag? Venema en Maarten Peijnenburg maakten ze.

Alweer een top 5-ploeg als opponent
Toen afgelopen seizoen de stekker uit de competitie werd getrokken, stond SC Cambuur fier bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht treft vanavond dus de nummer 1 van de afgelopen jaargang, nadat het eerder ook al top 5-teams FC Volendam en NAC Breda als opponent had in dit prille seizoen 2020/2021. SC Cambuur begon aan het nieuwe seizoen met twee overwinningen (2-0 in Leeuwarden tegen NEC en 1-7 in Maastricht tegen MVV) en morste vervolgens twee keer punten. Thuis tegen Go Ahead Eagles werd het 0-2 en op bezoek bij TOP Oss werd gelijkgespeeld: 2-2.

Live verslag via Twitter
Jong FC Utrecht opent de jacht op de eerste zege op SC Cambuur sinds de toetreding tot de Eerste Divisie vanavond om 21.00 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 3 en natuurlijk doet FC Utrecht ook rechtstreeks verslag van de partij in Friesland via Twitter.