Beloftenonderonsje: Jong FC Utrecht ontvangt Jong AZ

14 september 2020

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Voor het eerst dit seizoen speelt Jong FC Utrecht om de punten tegen een andere beloftenploeg. Het team van trainer/coach René Hake treedt vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch aan tegen Jong AZ. Dat beloftenonderonsje in de Keuken Kampioen Divisie begint om 21.00 uur.

“We zijn tot de laatste seconde doorgegaan met knokken. We toonden karakter en speelden gedisciplineerd. Sommigen van ons konden nauwelijks nog lopen; dat zegt genoeg. Ik ben er echt trots op dat we vanavond deze overwinning hier uit het vuur hebben gesleept.” Was getekend: oefenmeester Hake van de Utrechtse beloftenploeg, afgelopen vrijdag in de catacomben van het Kras Stadion. Daar hadden de talenten uit Utrecht voor een verrassing gezorgd, door de nummer drie van afgelopen seizoen FC Volendam te verslaan: 0-1.

Primeur in het Kras Stadion
Het was voor het eerst dat Jong FC Utrecht, sinds het in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie, uit tegen FC Volendam een driepunter scoorde. Des te knapper dat de Domstedelingen die punten over de streep trokken met een tiental; Oussama Alou kreeg op het Volendamse kunstgras kort na de rust een rode kaart, waardoor de Utrechtse jongelingen met z’n tienen het elftal van de ambitieuze Volendammers moesten bestrijden.

Beloftenploeg als tegenstander
Vanavond is het voor het eerst deze jaargang dat Jong FC Utrecht om de punten speelt tegen een ander beloftenteam. In de oefencampagne sparden de Domstedelingen al wel met Jong Ajax (1-2 winst) en de tegenstander van vanavond, Jong AZ. In Wijdewormer eindigde het vriendschappelijke onderonsje in 3-3.

Positieve balans
In de Eerste Divisie stonden Jong FC Utrecht en Jong AZ in de Domstad drie keer eerder tegenover elkaar. Er was winst voor de Utrechters in de editie van 2017/2018 (1-0, eigen doelpunt Pantelis Hatzidiakos) en 2019/2020 (2-1, Utrechtse goals gescoord door Tommy St. Jago en Justin Lonwijk). In de onderlinge ontmoeting van seizoen 2018/2019 gingen de Noord-Hollanders winnen in Utrecht. Nadat Odysseus Velanas daar toen de score opende namens de thuisploeg, maakten Mohamed Taabouni, Ondrej Mihalik en Jelle Duin na de rust het verschil namens Jong AZ: 1-3.

Jong AZ nog zonder punten
Waar Jong FC Utrecht na twee partijen te hebben gespeeld drie punten op de teller heeft staan, daar moet Jong AZ het vooralsnog zonder punten doen. De Alkmaarders verloren op de eerste speeldag van het seizoen met 6-1 van NAC Breda en gingen afgelopen vrijdag tegen een andere Brabantse opponent, Jong PSV, ook ruim onderuit: 1-4.

Aftrap om 21.00 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong AZ begint vanavond (maandag) aan de Koningsweg om 21.00 uur. FC Utrecht doet van het beloftenonderonsje live verslag via Twitter en bovendien wordt de partij uitgezonden door FOX Sports.