Albert Lottin naar Jong FC Utrecht

01 september 2020

Middenvelder (19) komt per direct over van FC Girondins de Bordeaux.

Middenvelder Albert Lottin maakt per direct de overstap van FC Girondins de Bordeaux naar FC Utrecht. De jeugdinternational van Frankrijk tekent een contract tot en met 2023 met een optie op een extra jaargang. Lottin sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

Lottin maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in Ligue 1, het hoogste niveau van Frankrijk. Namens zijn club FC Girondins de Bordeaux maakte hij vorig seizoen speelminuten in drie wedstrijden in Ligue 1. De defensieve middenvelder met Kameroense roots speelde op 16-jarige leeftijd in FC Girondins de Bordeaux Onder 19 en maakte al snel de stap richting de beloftenploeg. Afgelopen seizoen was hij onderdeel van de eerste selectie van de Franse club. Daarnaast is Lottin jeugdinternational van Frankrijk, waar hij voor Frankrijk Onder 19 speelt.

“Albert is een speler met ontzettend veel talent, potentie en voetballend vermogen”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Niet voor niets debuteerde hij al op 17-jarige leeftijd voor FC Girondins de Bordeaux én komt hij uit voor Frankrijk Onder 19. Hij is een echte atleet en is een dynamische middenvelder. We zijn er trots op dat Albert in onze plannen met hem gelooft en hebben veel vertrouwen in de samenwerking. Hij sluit eerst aan bij Jong FC Utrecht, om vlieguren te maken en om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, speelstijl en nieuwe club. We zijn ervan overtuigd dat hij zich snel kan ontwikkelen tot een eerste elftalspeler.”