Achtklapper voor FC Utrecht O16

21 september 2020

Domstedelingen winnen, na vroege achterstand, met 8-1 van De Graafschap O16.

FC Utrecht O16 heeft zaterdagmiddag voor een achtklapper gezorgd op Sportcomplex Zoudenbalch. Het team van trainer/coach Ferdi Vierklau kwam al snel op achterstand tegen De Graafschap O16, maar was daarna bijna niet meer te stoppen: 8-1.

FC Utrecht O16 wist dat er vanaf het begin van de wedstrijd in een zeer hoog tempo zou worden gespeeld door De Graafschap O16. Vanuit de aftrap werd de bal al direct achter de laatste linie gelegd en er werd hoog druk gezet. In de eerste tien minuten van de wedstrijd hadden de Utrechters de grootst mogelijke moeite om onder de druk uit te voetballen. Door een prachtige omhaal kwam De Graafschap O16 op voorsprong in Utrecht: 0-1.

Kort na die openingstreffer maakte Selim er 1-1 van en zette Jeffrey het O16-team van de FC op voorsprong (2-1). Daarna werd er door FC Utrecht O16 voornamelijk op de helft van de Gelderse tegenstander gespeeld. Met een mooie kopbal van Wessel werd het voor de rust ook nog 3-1.

Na de break domineerde FC Utrecht O16 over het hele veld. Af en toe was het wel iets wat rommelig en onnauwkeurig aan de bal, maar dat weerhield de ploeg van trainer/coach Ferdi Vierklau er niet van de score flink op te voeren. Jesse maakte de 4-1, 5-1, 7-1 en 8-1 en Jeffrey scoorde tussendoor de 6-1.