Gyrano Kerk scoorde namens FC Utrecht in het Mandemakers Stadion nog tegen RKC Waalwijk tijdens de laatste onderlinge ontmoeting met de Brabanders, maar dat bleek niet voldoende om een nederlaag tegen de geel-blauwen te voorkomen. Goals van Sylla Sow en Darren Maatsen zorgden ervoor dat de punten naar RKC Waalwijk gingen, vlak voordat vorig seizoen de stekker uit de competitie werd getrokken (2-1).

De afgelopen jaargang was voor FC Utrecht in onderlinge duels met RKC Waalwijk toch al geen gelukkige, want ook in Stadion Galgenwaard bleken de Domstedelingen niet opgewassen tegen de Brabanders. Die gingen er met 0-1 winnen door een doelpunt van Melle Meulensteen. Met die nederlaag kwam een einde aan een serie van 12 opeenvolgende thuisoverwinningen van FC Utrecht op RKC Waalwijk.

Dat gezegd hebbende: FC Utrecht ging nog nooit 2 keer op rij thuis onderuit tegen RKC Waalwijk.

De laatste 3 onderlinge duels tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk werden niettemin gewonnen door de Brabanders, die in de clubhistorie pas 4 keer een serie van 4 overwinningen tegen 1 bepaalde club hebben neergezet in de Eredivisie. De laatste keer dat de voetbalclub uit Waalwijk dit presteerde, was tussen 2004 en 2006 tegen streekgenoot NAC Breda.

FC Utrecht begon het seizoen afgelopen week met een remise tegen VVV-Venlo (1-1). De afgelopen 3 seizoenen won FC Utrecht altijd minstens 1 van de eerste 2 Eredivisiewedstrijden die het speelde.

In 2020 verloor FC Utrecht slechts 1 Eredivisiewedstrijd. Dat was, precies, tegen RKC Waalwijk in het mandemakers Stadion.

FC Utrecht won de laatste 3 thuiswedstrijden die het in de Eredivisie speelde.

RKC Waalwijk is net als vorig seizoen puntloos na de eerste 2 Eredivisiewedstrijden van de jaargang. Vorig seizoen won RKC Waalwijk in speelronde 12 voor het eerst een Eredivisiewedstrijd. Dat was een thuiszege op Heracles Almelo.

Van de laatste 10 goals die FC Utrecht scoorde, maakte het er 9 in de tweede helft van de wedstrijd. Uitzondering in die serie: de treffer van Bart Ramselaar tegen Sparta Rotterdam.

RKC Waalwijk heeft nog niet gescoord dit seizoen. De Waalwijkers bleven nog nooit doelpuntloos in de eerste 3 Eredivisiewedstrijden van een seizoen.

Sean Klaiber maakte vorige week tegen VVV-Venlo zijn tiende Eredivisiedoelpunt en zijn eerste van dit seizoen. De afgelopen drie seizoenen verdubbelde Klaiber elk Eredivisieseizoen zijn doelpuntentotaal: 1 treffer in 2017/2018, 2 in 2018/2019 en 4 in 2019/2020.

Van de laatste 12 uitwedstrijden die RKC Waalwijk in de Eredivisie speelde, verloor de ploeg uit Noord-Brabant er 11. Sinds de club in de zomer van 2019 terugkeerde in de Eredivisie, won het 1 uitpartij.

Mimoun Mahi debuteerde vorige week voor FC Utrecht in de Eredivisie met een assist. Met 37 goals en 17 assists in de Eredivisie is hij na voormalig FC Utrecht-voetballer Zakaria Labyad (34 goals, 23 assists) de meest productieve van alle huidige Marokkaanse Eredivisiespelers. Alltime nummer 1 wat dat betreft is Hakim Ziyech, die 53 keer scoorde in de Eredivisie en 58 goals voorbereidde.

Huidig RKC Waalwijk-aanvaller Sylla Sow maakte zijn Eredivisiedebuut namens FC Utrecht. Hij kwam namens de Domstedelingen tot 1 invalbeurt in de Eredivisie en speelde met Jong FC Utrecht ook 81 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

Daniel Arzani werd vorige week de eerste Australiër voor FC Utrecht in de Eredivisie sinds Tommy Oar in 2015. Oar is de enige van de vier Aussies die tot nu toe in de Eredivisie voor de FC uitkwam en ook een goal maakte in die competitie. Michael Zullo en Adam Sarota slaagden daar in het verleden niet in, en Arzani’s doelpuntenrekening moet nog worden geopend.

Trainer Fred Grim van RKC Waalwijk stond in het doel bij Ajax toen huidig trainer/coach John van den Brom voor die club zijn laatste Eredivisiewedstrijd speelde. Ajax won toen, in 1995, in De Kuip met 0-5 van Feyenoord.

Sander van de Streek kan zondag tegen RKC Waalwijk zijn 150ste Eredivisiewedstrijd spelen.   

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO