Worldwide: Nieuwe clubs voor Bahebeck, Peterson en Bjelica

07 oktober 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: diverse ex-Domstedelingen maken transfer op DeadlineDay.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: nieuwe clubs voor Jean-Christophe Bahebeck, Kristoffer Peterson en Aleksandar Bjelica.

Het wordt absoluut geen kanshebber in de World Press Photo-verkiezing, de plaat waarmee Jean-Christophe Bahebeck door zijn nieuwe club Partizan Belgrado als kersverse aanwinst wordt gepresenteerd, maar ontegenzeggenlijk vertelt de foto wel het verhaal: de aanvaller heeft, vermoedelijk op de parking van de luchthaven van Belgrado, een mondkapje op en de sjaal van zijn nieuwe ploeg in zijn handen.

Bahebeck is het die Partizan een heel eind op weg moet gaan helpen in de richting van de 28ste landstitel in de geschiedenis van de bekende Servische club. De oud-speler van FC Utrecht, die voor de Domstedelingen 13 keer scoorde in 41 wedstrijden, wacht alvast een mogelijke ultieme vuurdoop. De eerstvolgende wedstrijd die voor Partizan Belgrado namelijk op de rol staat, is meteen een van de meest heftige derby’s in het mondiale clubvoetbal: Partizan Belgrado – Rode Ster Belgrado. Zaterdag 17 oktober staat als het goed is al met dikke, vette stift omcirkeld in de agenda van de voormalig jeugdinternational uit Frankrijk.

Droom van Peterson in vervulling gegaan
Ook ex-speler van FC Utrecht Kristoffer Peterson is een nieuw voetbalavontuur aangegaan. De aanvaller is door Swansea City verkocht aan Fortuna Düsseldorf. ‘F95’ komt uit in de 2. Bundesliga en heeft de Zweed voor drie jaar vastgelegd. “Ik ben er heel blij mee hier in Düsseldorf te zijn”, liet Peterson, op wiens palmares 42 partijen namens FC Utrecht prijken (6 goals), alvast optekenen. “Voor mij gaat er een droom in vervulling. Ik ben er zeker van dat ik met mijn kwaliteiten de komende jaren van toegevoegde waarde kan zijn voor de ploeg. Ik ga hard werken en mijn teamgenoten op het veld helpen, daar waar ik kan.”

Bjelica zet loopbaan voort in Slovenië
In de hoogste divisie van Slovenië vervolgt Aleksandar Bjelica zijn loopbaan. De voormalig speler van FC Utrecht, die 7 keer uitkwam voor de hoofdmacht van de FC, is door ND Gorica vastgelegd. Bjelica voetbalde voor zijn komst naar de viervoudig landskampioen van Slovenië voor het Poolse Korona Kielce. Eerder kwam Servisch jeugdinternational Bjelica ook al uit in de Belgische reeksen, namens KV Oostende en KV Mechelen.

Volgende week aflevering 105 van deze rubriek!