Worldwide: Michel Vorm zet punt achter zijn carrière

28 oktober 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over Michel Vorm, Jean-Christophe Bahebeck en Mateusz Klich.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: het afscheid van Michel Vorm, het debuut van Jean-Christophe Bahebeck in Servië en de uitstekende start van Leeds United & Mateusz Klich in de Premier League.

Hij kondigde zijn afscheid aan via een originele video op Instagram: Michel Vorm. De doelman verdedigde tussen 2006 en 2011 in totaal 159 keer het doel van FC Utrecht en was onderdeel van het elftal dat memorabele Europese wedstrijden speelde tegen onder andere Celtic, Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest. Bovendien ontving de sluitpost na afloop van het seizoen 2006/2007 de David di Tommaso-trofee voor beste speler van dat seizoen.

Na zijn periode in de Domstad vertrok de doelman in 2011 naar Swansea City. Hier speelde Vorm 97 duels alvorens hij in 2014 de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. In totaal speelde de sluitpost zes seizoenen in Londen en kwam hij tot 48 wedstrijden voor ‘the Spurs’. Daarnaast was Vorm onderdeel van de WK-selecties van het Nederlands Elftal tijdens het WK van 2010 en 2014. De sluitpost kwam in totaal 15 keer in actie voor Oranje.

Kortom: een imposante carrière is ten einde gekomen. Michel, bedankt voor alles en veel succes met hetgeen nog komen gaat!

Jean-Christophe Bahebeck maakt zijn debuut bij Partizan Belgrado
Exact vier weken geleden meldden we in deze rubriek de transfer van Jean-Christophe Bahebeck naar Partizan Belgrado. Vorige week woensdag maakte de oud-spits van FC Utrecht zijn debuut voor de bekende Servische topclub. In het bekerduel met Backa (2-0 overwinning voor Partizan Belgrado) betrad de Franse aanvaller in de 53e minuut het veld en maakte zodoende zijn allereerste minuten voor zijn nieuwe club. Op naar nog meer minuten in Servië, Jean-Christophe!

Uitstekende start Leeds United in de Premier League

De echte Premier League-volgers zal het niet ontgaan zijn: Leeds United is als promovendus uitstekend begonnen aan het seizoen. Na 6 speelrondes zijn de ‘The Whites’ terug te vinden op een verdienstelijke zesde plek. Oud-speler van FC Utrecht Mateusz Klich is een belangrijk onderdeel van het basiselftal van coach Marcelo Bielsa. De Poolse middenvelder begon alle zes de wedstrijden in de basis en scoorde tot op heden twee doelpunten en bereidde hetzelfde aantal doelpunten voor.

Volgende week aflevering 108 van deze rubriek!