Worldwide: Droomdebuut voor Mulenga in Deventer

21 oktober 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates ovr Jacob Mulenga, Chris David en Myenty Abenda.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een droomdebuut voor Jacob Mulenga bij Go Ahead Eagles, een nieuwe uitdaging voor Chris David en goed nieuws voor Myenty Abena.

‘Mulenga op doelpuntenjacht in Deventer’. Dat was de kop van de Worldwide van vorige week. En daar bleek niets aan gelogen. Amper een kwartier nadat de inmiddels 36-jarige voormalig spits van FC Utrecht namens Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag voor het eerst binnen de lijnen kwam, had hij de weg naar het net al gevonden. Mede dankzij Mulenga’s goal wonnen de Eagles met 3-0 van FC Eindhoven. En Mulenga? Die was in zijn nopjes. “Hier droomde ik van, scoren bij mijn debuut”, zo vertelde hij na afloop van zijn eerste minuten in het geel-rood aan De Stentor. “Ik zag vanaf de kant dat mijn ploeg het moeilijk had. Mooi dat mijn doelpunt voor bevrijding zorgde.”

“Scoren is mooi en maakt me blij. Ik geniet van voetbal, maar het is ook slechts bijzaak in het leven”, relativeerde de nieuwe cultheld van Go Ahead Eagles direct. “Kijk wat er in de wereld gebeurt. Het coronavirus slaat om zich heen en de medische zorg heeft het zwaar. Dan is voetbal maar heel betrekkelijk. Ik woon in Utrecht, een grote stad. Daar loopt het aantal besmettingen hard op. Dat baart me zorgen.’’ Het geloof biedt Mulenga houvast. “Ik bid elke dag en geloof in God. Er zijn al zoveel mensen overleden. Als mijn geloof een klein beetje kan helpen, ben ik al blij.”

David dankbaar voor Duits vertrouwen
In Duitsland heeft oud-speler van FC Utrecht Chris David een nieuwe voetbaluitdaging gevonden. Na een periode bij het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC is de offensief ingestelde middenvelder nu neergestreken bij FC Würzburger Kickers, een ploeg die actief is in de 2. Bundesliga. “We zijn blij dat we zo’n speler hebben gecontracteerd. Hij staat te popelen om zichzelf te bewijzen”, meldt Kickers-directeur Daniel Sauer op de clubwebsite over David, die zelf vertelt blij te zijn weer in Europa te spelen. “Ik ben er dankbaar voor dat ik van de eindverantwoordelijken hier het vertrouwen krijg”, aldus de middenvelder.

FIFA brengt Abena goed nieuws
Uitstekend nieuws was er afgelopen week voor Myenty Abena. De voormalig verdediger van FC Utrecht kreeg van de FIFA te horen dat hij vanaf nu mag uitkomen voor de nationale ploeg van Suriname. Bondscoach Dean Gorré kreeg niet alleen over Slovan Bratislava-uitblinker Abena een dergelijk bericht; ook Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Koolwijk en Ishan Kort (beiden Almere City FC), Dion Malone (NAC Breda), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Roland Alberg (Roda JC Kerkrade) en de clubloze Nigel Hasselbaink kunnen vanaf nu worden opgeroepen voor ‘Natio’, zoals de ambitieuze nationale ploeg van Suriname ook wel wordt genoemd.

Volgende week aflevering 107 van deze rubriek!