Veerkrachtige beloften stunten in Deventer

02 oktober 2020

Jong FC Utrecht wint uitpartij tegen Go Ahead Eagles met 2-3.

Jong FC Utrecht heeft een driepunter gescoord tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst in Deventer wonnen de Utrechtse talenten vanavond (vrijdag) met 2-3.

Scoren in De Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles? Het is Jong FC Utrecht tijdens de voorgaande drie bezoeken aan de Koekstad telkens niet gelukt. Maar deze keer wel, en zelfs drie keer. Precies genoeg, zo blijkt, om het ambitieuze Go Ahead Eagles te doen struikelen.

Dubbelslag van Jeredy Hilterman
Jeredy Hilterman is twee keer het middelpunt van de Utrechtse feestvreugde in Overijssel. De captain van de beloftenploeg uit de Domstad slaagt er voor de eerste keer in zijn loopbaan in om in de Keuken Kampioen Divisie in één wedstrijd twee keer het net te laten bollen. Een kwartier voor tijd maakt hij de 0-2, en in de blessuretijd lukt hij de 2-3; de verlossende 2-3, de 2-3 die twee bonuspunten oplevert.

Ook Sam Hendriks schiet met scherp
In de tussentijd vindt Sam Hendriks namens Go Ahead Eagles twee keer het net. Twee minuten na de 0-2 van Jeredy Hilterman, zorgt hij voor de aansluitingstreffer (1-2). En tien minuten daarna neemt hij de 2-2 voor zijn rekening. Met nog een paar minuten te spelen lijkt een remise dan aanstaande, maar Hilterman zorgt er met zijn treffer in de toegevoegde speeltijd voor dat de Utrechtse talenten voor de tweede keer dit seizoen een driepunter scoren.

Mohamed Mallahi breekt de ban
Jong FC Utrecht komt in de eerste helft op voorsprong in Deventer. Rechtsbuiten Mohamed Mallahi gaat de boeken in als de eerste speler van de Utrechtse beloftenploeg die erin slaagt een goal te maken in een competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. De aanvaller schiet de bal knap binnen, na een prachtige assist van Davy van den Berg (0-1). 

Volgende match: NEC-thuis
Voor Jong FC Utrecht gaat de competitie verder op vrijdag 16 oktober. Die dag ontvangt het team van trainer/coach René Hake het Nijmeegse NEC. Op Sportcomplex Zoudenbalch gaat de bal die dag om 18.45 uur rollen.

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 2-3 (0-1)
38. Mohamed Mallahi 0-1
76. Jeredy Hilterman 0-2
78. Sam Hendriks 1-2
88. Sam Hendriks 2-2
90+1. Jeredy Hilterman 2-3

Gele kaarten: Antoine Rabillard (Go Ahead Eagles) en Sylian Mokono (Jong FC Utrecht). 

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Jay Gorter; Wout Droste, Sam Beukema, Justin Bakker, Bas Kuipers; Luuk Brouwers (76. Kevin van Kippersluis), Jay Idzes, Antoine Rabillard (56. Mael Corboz); Bradly van Hoeven, Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri (55. Francis Ross).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Mark Pabai, Christopher Mamengi, Reda Akmum, Sylian Mokono; Justin Lonwijk, Davy van den Berg, Hicham Acheffay; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Tim Pieters.