Van den Brom: 'We moeten onszelf gaan belonen'

02 oktober 2020

Trainer/coach John van den Brom van FC Utrecht blikt terug op de match tegen sc Heerenveen.

FC Utrecht hield vanavond (vrijdag) een punt over aan het thuisduel met sc Heerenveen, maar de Domstedelingen hadden er gezien de kansenverhoudingen twee meer verdiend. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de partij, die in 1-1 eindigde, met trainer/coach John van den Brom om terug te blikken op het duel met de Friezen. 

“Het aantal kansen dat wij gehad hebben vandaag, poh. 38 schoten, en expected goals van 3,6. Dat is echt bizar hoog”, vertelde oefenmeester Van den Brom. “Dan is het echt belachelijk dat je maar één goal scoort. Omdat wij de vele kansen die we gehad hebben niet benut hebben, sta je hier nu zoals je hier staat. Zonde, omdat je na VVV-Venlo-uit hoopte dat je daarin een stap had kunnen maken, maar dat hebben we niet gedaan en dat is gewoon jammer.”

“Wat ik miste vandaag bij ons was, Van Gaal zei het altijd mooi, de geiligheid om een goal te maken. Het moet allemaal mooi, dat is niet nodig”, ging Van den Brom verder. “We moeten onszelf gaan belonen met het benutten van kansen. Dat is nu niet gelukt en dat moeten we onszelf verwijten. Het wordt tijd dat we meer gaan doen om ten koste van alles een goal te maken.”

Bekijk de volledige nabeschouwing: