Utrechtse beloftenploeg op bezoek bij Jong Ajax

19 oktober 2020

Beloftenonderonsje in Keuken Kampioen Divisie begint vanavond (maandag) om 18.45 uur.

Een beloftenonderonsje vanavond (maandag) in Amsterdam. Daar kruist Jong FC Utrecht de degens met Jong Ajax. Op De Toekomst begint de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd om 18.45 uur.

Lang hield Jong FC Utrecht afgelopen maandag met een man minder stand tegen NEC, maar in de slotfase van de wedstrijd lukte het de Utrechtse talenten het dan toch niet meer het te belopen tegen de Nijmegenaren, die in rap tempo een 1-1 stand ombogen in een 1-4 uitslag. “Aan het eind was het te moeilijk om vol te houden”, stelde trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht na afloop. “Ik ben in ieder geval tevreden over wat we in de eerste helft hebben laten zien. We hadden wat dingen afgesproken over hoe we wilden opbouwen, elke keer als we het deden zoals we het hadden afgesproken resulteerde dat in een kans.”

Perfecte balans
In de Keuken Kampioen Divisie stonden Jong FC Utrecht en Jong Ajax inmiddels al acht keer tegenover elkaar. En wat blijkt: er doet zich een perfecte balans voor. De Utrechters wonnen drie keer, evenals de Amsterdammers. Twee maal werd het gelijk. En qua doelpunten in die acht onderonsjes? Ook perfecte harmonie: negentien stuks voor beide ploegen.

Negen goals bij laatste onderlinge duel
Aan dat doelsaldo werd door Jong FC Utrecht tijdens de meest recente onderlinge ontmoeting hard gewerkt. Dat was op 10 februari van dit jaar, en toen werd het op Sportcomplex Zoudenbalch liefst 7-2 voor de Utrechters. De Utrechtse doelpunten werden die dag gescoord door Odysseus Velanas (2), Tommy St. Jago, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay, Justin Lonwijk en Jeredy Hilterman. Laatstgenoemde is met drie doelpunten op dit moment de teamtopscorer van de Utrechtse beloftenploeg, op de voet gevolgd door Acheffay, Tim Pieters en Mohamed Mallahi, die er allen twee scoorden dit seizoen.

Live verslag via Twitter, FOX Sports zendt partij uit
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong Ajax – Jong FC Utrecht begint vanavond (maandag) op De Toekomst in Amsterdam om 18.45 uur. FC Utrecht doet van de match live verslag via Twitter. Bovendien wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports. Op FOX Sports 2 begint de uitzending om 18.35 uur.