Utrecht kiest naam nieuwe Sportcampus: Traiectum

19 oktober 2020

Oorsprong van de stad moet ook basis van sportsucces worden.

De nieuwe naam van de Sportcampus in Utrecht is bekend: Traiectum. Deze naam is gekozen na een proces waarin meer dan 700 namen voor de locatie de revue passeerden. Met ruim 60% van de stemmen is Traiectum gekozen tot nieuwe naam van de Sportcampus Utrecht. Sara van Mourik bedacht deze naam en kreeg vandaag de cheque van 2.500 euro uitgereikt, die ze gaat doneren aan VVU.

Enkele weken geleden maakten Hellas, UZSC, VVU, SV Kampong en FC Utrecht bekend dat ze de krachten bundelen in de nieuwe sportcampus Utrecht. De vijf clubs vroegen Utrecht mee te denken over een passende naam voor de nieuwe Utrechtse sportcampus. Uit bijna 700 inzendingen koos een vakjury een twintigtal namen waar bewoners uit de stad en regio op konden stemmen. Meer dan 60% van de stemmen gingen uit naar Traiectum, de naam die verwijst naar het ontstaan van Utrecht.

“Deze campus moet van en voor Utrecht voelen, de plek waar Utrecht samenkomt om te sporten. Een plek die gaat dienen als inspiratie om zelf ook te gaan sporten”, aldus Sam van Ling, voorzitter van VVU. “Hier draait het om het zetten van de volgende stappen, samen. Dan is de naam Traiectum wel heel symbolisch.”

“Wat ooit de basis was van onze stad, wordt nu basis voor een nieuwe generatie sporttalenten”, voegt Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es daaraan toe. “Een plek die staat voor ontmoeting, voor onderwijs en ontwikkeling, een plek voor sport en bewegen, voor een gezond stedelijk leven. Een plek waar talenten uit de stad de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Dat is wat Traiectum voor mij betekent en dat is precies wat we voor ogen hebben met de Sportcampus."