Strijdende beloftenploeg onderuit tegen NEC

16 oktober 2020

Jong FC Utrecht verliest met 1-4 van de Nijmegenaren.

Ook voor Jong FC Utrecht is de competitie na de interlandbreak weer begonnen. De beloftenploeg uit Utrecht nam het vanavond op tegen NEC. Ondanks een vroege treffer van Hicham Acheffay eindigt het duel met de Nijmegenaren in een 1-4 nederlaag.

Nog tien minuten tot het eindsignaal van scheidsrechter Stan Teuben. Tussenstand op dat moment? 1-2 in het voordeel van NEC. Maar dan gaat het opeens hard. Heel hard. Een voorzet van Jonathan Okita wordt in eerste instantie weggewerkt. Uit de kluts komt de bal voor de voeten van Souffian El Karouani te liggen. De linksback rost de bal tegen de touwen: 1-3. Nog geen minuut later krijgt draait Terell Ondaan weg in het Utrechtse zestienmetergebied. De aanvaller haalt uit en zorgt voor de eindstand op het scorebord: 1-4.

Openingstreffer
De Domstedelingen beginnen zeer efficiënt aan de wedstrijd. Tien minuten op de klok en verdediger Sylian Mokono stoomt op aan de rechterflank. De rechtsback passeert meerdere tegenstanders en legt de bal vervolgens klaar voor Jeredy Hilterman. De spits van Jong FC Utrecht haalt uit, maar ziet zijn schot worden geblokkeerd door doelman Norbert Alblas. Hicham Acheffay staat waar hij moet staan om de rebound binnen te prikken: 1-0.

Snel antwoord
Lang kan Jong FC Utrecht helaas niet genieten van die voorsprong. Een snelle reactie van NEC volgt. Nog geen vier minuten later krijgt Javier Vet de bal. De 27-jarige middenvelder behoudt het overzicht en geeft een haarfijne voorzet op spits Okita. De Duitse aanvaller weet er zijn hoofd tegenaan te krijgen, waardoor doelman Joey Houweling moet toekijken hoe de gelijkmaker wordt binnengekopt.

Rode kaart
Na een half uur spelen komt Jong FC Utrecht met tien man op het veld te staan. Rechtsback Sylian Mokono kreeg twee minuten geleden zijn eerste gele kaart van de wedstrijd. Vervolgens is het Jonathan Okita die dreigt door de defensie van Jong FC Utrecht te breken. Mokono maakt een overtreding, krijgt zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten.

Debutant
In de 88ste minuut houdt de vierde official zijn bord omhoog. Wissel. Aanvoerder Jeredy Hilterman verlaat het veld voor Derensili Sanches Fernandes. De 19-jarige middenvelder, die in de afgelopen transferperiode overkwam van Excelsior, maakt daarmee zijn debuut in de beloftenploeg van FC Utrecht.

Jong Ajax
Voor de mannen van trainer/coach René Hake staat er aankomende maandag alweer een wedstrijd op het programma. De Domstedelingen reizen dan af richting Amsterdam voor een ontmoeting met de leeftijdsgenoten van Ajax. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex De Toekomst voor deze beloftenwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht - NEC 1-4 (1-1)
11. Hicham Acheffay 1-0
15. Jonathan Okita 1-1
66. Bart van Rooij 1-2
81. Souffian El Karouani 1-3
82. Terell Ondaan 1-4

Gele kaarten: Souffian El Karouani (NEC), Sylian Mokono (Jong FC Utrecht), Kevin Bukusu (NEC), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht), Jordy Bruijn (NEC),

Rode kaarten: Sylian Mokono (Twee keer geel, Jong FC Utrecht)