Meiden genieten van FC Utrecht Experience

21 oktober 2020

Kinderen hebben volop plezier tijdens voetbalkamp op Sportcomplex Zoudenbalch.

De eerste editie van een voetbalkamp van de FC Utrecht Experience dat speciaal voor meiden is georganiseerd, gaat de boeken in als een zeer succesvolle. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar genoten met volle teugen van de voetbalactiviteit op Sportcomplex Zoudenbalch.

Dankzij de samenwerking tussen FC Utrecht en Stichting IT4kids konden aan dit voetbalkamp ook meiden meedoen uit gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden. Deze meiden zijn benaderd via de Stichting Big Brothers Big Sisters en Buurtgezinnen Woerden, Nieuwegein, Houten en IJsselstein waarmee de club een nauwe samenwerking heeft. Deze organisaties zetten zich onder andere in voor gezinnen die leven onder de armoedegrens. Naast het meisjeskamp was er dit keer ook het driedaagse gemixte kamp, dus met jongens én meisjes. Ook bij dit kamp sloot, dankzij de samenwerking tussen FC Utrecht en IT4Kids, een groep kinderen aan voor wie vanwege de thuissituatie sporten niet vanzelfsprekend is. Vooral voor deze kinderen bleek het deelnemen aan een leuk en leerzaam voetbalkamp een hele ervaring.

Inspirerend programma
Maar voor alle deelnemers gold dat ze enthousiast terugkeken op hun voetbalkamp. Het inspirerende programma van de FC Utrecht Academie motiveerde de jongens en meisjes om te werken aan hun techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel. Weliswaar is bij de FC Utrecht Experience voetbalkampen meedoen belangrijker dan winnen, maar de kinderen leerden onder leiding van de FC Utrecht-trainers echt beter voetballen en vooral ook beter samenwerken en samen spelen.