Medewerkers, cliënten en bewoners Amersfoortse instellingen verrast met spandoek, warme worst en roos

29 oktober 2020

Het is donderdag en dat betekent weer acties vanuit het hart. Vandaag stond Amersfoort centraal. Medewerkers van FC Utrecht bezochten donderdag samen met worstenman Rob drie instellingen in deze stad om cliënten, bewoners en medewerkers te verrassen en te bedanken.

St. Elisabeth Verpleeghuis
Allereerst ging het gezelschap donderdag naar het Amersfoort St. Elisabeth Verpleeghuis, waar FC Utrecht in 2017 ook al eens op bezoek was. Zorgmedewerker Barbara wilde haar collega’s en de bewoners in de negen woongroepen een hart onder de riem steken door een nieuw verrassingsbezoek van FC Utrecht. “Dat bezoek toen was echt geweldig”, zei ze bij haar aanvraag. “Ik hoopte dat we jullie nogmaals mogen ontvangen.”

Barbara deed haar aanvraag voor haar collega’s, maar vooral voor de bewoners. “Zij zitten al vanaf maart in een chaotische periode”, zegt ze. “In het verpleeghuis is maar beperkt bezoek mogelijk en doordat veel familieleden zelf tot een risicogroep behoren, krijgen sommige bewoners helemaal geen bezoek meer. Bovendien draaien wij als zorg overuren en is er nauwelijks tijd meer voor een wandelingetje buiten.”

In de binnentuin van St. Elisabeth, waar naast de bewoners ook zo’n 55 zorgmedewerkers aanwezig waren, kregen de bewoners een echte Utrechtse warme worst uit handen van worstenman Rob en een rode en witte roos. Wat is het fijn dat Sligro Utrecht hier belangeloos aan mee wilde helpen. Voor de medewerkers had het FC Utrecht-gezelschap een spandoek meegenomen met daarop de tekst: ‘Zorgtoppers bedankt!’. Die viel in goede aarde bij de zorgmedewerkers. “We zijn ontzettend dankbaar dat jullie dit voor ons doen”, zei één van hen.

Sociale werkplaats De Wissel
Vervolgens togen de FC Utrecht-medewerkers naar sociale werkplaats De Wissel in Amersfoort, waar zo’n twintig cliënten met een verstandelijke beperking actief zijn. Begeleider Luc en zijn collega’s wilden die cliënten, van wie de meesten gek zijn van voetbal en FC Utrecht, een mooie verrassing bezorgen. “Corona treft iedereen, maar voor deze doelgroep is het moeilijk te begrijpen wat er allemaal gebeurt”, stond in Luc’s aanvraag.

“Na een sluiting van bijna drie maanden zijn de cliënten eindelijk terug en ondanks dat de situatie moeilijk is, doen ze het echt goed. Daarom verdienen ze een steuntje in de rug.” De cliënten van De Wissel reageerden enthousiast op het bezoek van de FC Utrecht-equipe. Eén van hen formuleerde de sfeer in de groep als volgt: “We stonden de hele dag al te trappelen van ongeduld, jullie hebben voor ons de hele week gemaakt.” Deze Amersfoorters kregen eveneens een warme worst en een roos en ook voor hen had FC Utrecht een spandoek meegenomen: ‘Jullie staan nooit buitenspel!’.

Meander Ziekenhuis
Als laatste activiteit ging het FC Utrecht-gezelschap naar het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Net als wat er bij de ziekenhuizen in Utrecht in het begin van de Coronacrisis is gebeurd, werd nu het zorgpersoneel van Meander bedankt voor het harde werken rond Corona.

De aanvraag was gedaan door Rosalie; dat deed ze in eerste instantie voor haar partner Mariëlle, maar via haar eigenlijk voor alle zorgmedewerkers. “Mariëlle werkt als verpleegkundige in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort en ze heeft daar veel mensen met Corona moeten helpen, natuurlijk ook met risico voor eigen leven”, schreef Rosalie aan FC Utrecht. “Daarnaast heeft ze ook in het Isala in Zwolle geholpen en ik vind dat ze hiervoor best even mag worden bedankt. Veel werken en weinig vrije tijd hebben vergt heel veel energie van je”, aldus Rosalie. “Dus Mariëlle verdient het om even in het zonnetje te worden gezet.”

Dat waren de medewerkers van FC Utrecht helemaal met haar eens en dus hadden ze voor Mariëlle en al haar collega’s het spandoek bij zich met de tekst: ‘Toppers uit de zorg, bedankt!’. “Wat onwijs fijn dat we ook in Amersfoort een bedankje krijgen”, zei één van die helden. “Zo’n spandoek zien als je binnenkomt maakt meteen je dag.”

Heb jij ook iemand die je graag een hart onder de riem zou willen steken of wil bedanken, meld je aan via ons platform: www.fcutrecht.nl/actie