Keeper Eric Oelschlägel vastgelegd

05 oktober 2020

Duitse goalie (25) tot einde van deze jaargang speler van FC Utrecht.

Doelman Eric Oelschlägel heeft een contract ondertekend dat hem tot het einde van dit seizoen speler van FC Utrecht maakt. De 25-jarige sluitpost was transfervrij en sluit per direct aan bij de selectie van trainer/coach John van den Brom.

Oelschlägel, die tot de Duitse Olympische ploeg behoorde in 2016, genoot zijn jeugdopleiding bij Dynamo Dresden en Werder Bremen. De afgelopen twee seizoenen stond hij onder contract bij Borussia Dortmund. De doelman speelde namens de geel-zwarten 43 partijen in de B-kern die uitkomt in de Regionalliga en speelde 1 officiële wedstrijd voor de hoofdmacht van de Duitse topclub. Dat was de achtste finale van de DFB Pokal van seizoen 2018/2019. Daarnaast fungeerde hij regelmatig als reservekeeper bij wedstrijden van topclub Borussia Dortmund.

“Doelman Fabian de Keijzer liep onlangs een blessure op en is enkele maanden niet inzetbaar. Naar aanleiding van die ontwikkeling zijn we op zoek gegaan naar een extra sluitpost ter aanvulling op ons bestaande keepersgilde van het eerste elftal”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Die zoektocht bracht ons bij Eric, een atletische keeper met goede reflexen op de lijn. Bij Borussia Dortmund was hij onderdeel van de A-selectie en maakte hij dus deel uit van een team op Europees topniveau. Die ervaringen van de top neemt hij mee naar Utrecht. We zien in Eric een welkome toevoeging aan de huidige keepersgroep.”