Jong FC Utrecht strijdend ten onder

19 oktober 2020

Beloftenploeg uit de Domstad trekt in Amsterdam tegen Jong Ajax aan het kortste eind: 3-2.

Twee doelpunten van aanvoerder Jeredy Hilterman ten spijt, verloor Jong FC Utrecht vanavond (maandag) in Amsterdam van Jong Ajax. De Domstedelingen knokten tot en met de laatste tel, maar konden een 3-2 nederlaag in het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje niet afwenden. 

Een kwartier is er nog te spelen in Amsterdam, en het scorebord van De Toekomst geeft een 2-0 score weer. Wil Jong FC Utrecht ervoor zorgen dat er een spannende slotfase ontstaat, dan is een rappe goal op dat moment uitermate gewenst. En dat doelpunt komt er ook. Invaller Tim Pieters geeft een puike voorzet op aanvoerder Jeredy Hilterman, die zijn tegenstander aftroeft - evenals Jong Ajax-goalie Kjell Scherpen: 2-1 de stand, terug is de spanning, en vergroot is dan weer het Utrechtse perspectief op een oogst van tenminste een punt.

Slotoffensief levert niet de gelijkmaker op
Tien minuten later wordt hetzelfde scenario nogmaals afgespeeld. De stand is dan na een treffer van Brian Brobbey inmiddels 3-1, en opnieuw is het dan Hilterman die op aangeven van Pieters tot scoren komt. De vijfde treffer van de captain van de beloftenploeg uit de Domstad betekent dus de 3-2, en biedt ruimte aan een Utrechts slotoffensief. En hoewel de formatie van trainer/coach René Hake in de drie minuten reguliere speeltijd plus de vier minuten blessuretijd die volgen daartoe wel aanzetten doet, kan het er niet voor een derde keer voor zorgen dat Scherpen moet capituleren. 

Doelpuntrijk laatste halfuur
Vijf doelpunten in het laatste half uur van de wedstrijd; het blijkt dat daar dus de grens getrokken wordt. Na een openingsuur waarin er over en weer kansen zijn, maar toch wel de meeste mogelijkheden voor Jong Ajax waarbij Jong FC Utrecht-sluitpost Maarten Paes met regelmaat handelend moet optreden en optreedt, gaat het na een uur ineens hard. Sontje Hansen lukt in speelminuut 61 de 1-0 en tien minuten later schiet Terrence Douglas met een diagonale knal de 2-0 binnen. Die marge van twee treffers weet Jong FC Utrecht tot twee keer toe te halveren, maar dat blijkt niet voldoende voor tenminste een punt (3-2). 

Vrijdag: TOP Oss-thuis
De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht? Die is vrijdag. Dan nemen de Utrechtse beloften het op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen TOP Oss. Het duel met Tot Ons Plezier uit Oss begint aan de Koningsweg die dag om 18.45 uur.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-2 (0-0)
61.
Sontje Hansen 1-0
71. Terrence Douglas 2-0
77. Jeredy Hilterman 2-1
84. Brian Brobbey 3-1
87. Jeredy Hilterman 3-2

Gele kaarten: Neraysho Kasanwirjo (Jong Ajax), Davy van den Berg, Justin Lonwijk, Tim Pieters (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Opstelling Jong Ajax:
Kjell Scherpen; Devyne Rensch, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Terrence Douglas; Youri Regeer, Kenneth Taylor, Alex Méndez (17. Sontje Hansen); Max de Waal (89. Naci Ünüvar), Brian Brobbey, Giovanni Manson Ribeiro (72. Jaymillio Pinas).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Giovanni Troupée, Reda Akmum, Christopher Mamengi, Mark Pabai; Justin Lonwijk, Davy van den Berg (67. Tim Pieters), Othmane Boussaid; Daniel Arzani (67. Mohamed Mallahi), Jeredy Hilterman, Hicham Acheffay.