Jong FC Utrecht kan grote stap zetten

23 oktober 2020

Utrechtse beloftenploeg ontvangt vanavond (vrijdag) TOP Oss.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen TOP Oss. De Domstedelingen beginnen aan het duel met de Ossenaren als nummer negentien van het klassement en kunnen bij winst de nodige plekken klimmen op de ranglijst. Het duel begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur.

Met zijn vierde en vijfde doelpunt van het seizoen was aanvoerder Jeredy Hilterman afgelopen maandag in Amsterdam waardevol voor Jong FC Utrecht, maar de spits kon met zijn treffers niet voorkomen dat de Utrechtse talenten tegen Jong Ajax aan het kortste eind trokken: 3-2 werd het voor de Amsterdammers.

‘Het gaat om winnen’
“We hebben tot het einde van de wedstrijd geloofd in het behalen van een resultaat. Dat was goed om te zien”, blikte trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht maandagavond terug op de nipte verliesbeurt. “Maar natuurlijk balen we van de nederlaag. Het gaat om winnen. Opleiden is voor een beloftenteam een belangrijke component, maar ook voor ons geldt: we willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen.”

Winnen is klimmen
Winnen: wat zou het toch mooi zijn, als dat Jong FC Utrecht vanavond tegen TOP Oss zou lukken. De Utrechters staan nu op plaats negentien van het klassement, maar de achterstand op nummer dertien FC Eindhoven is slechts drie punten. Een zege op Zoudenbalch kan er zomaar voor zorgen dat Hake’s team Jong AZ, Helmond Sport, FC Den Bosch, MVV Maastricht, TOP Oss en FC Eindhoven voorbij stevent op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Een thuiszege, trouwens, was er voor de Utrechters dit seizoen nog niet. De zes punten die werden geoogst, werden gepakt in Volendam (0-1 zege op de plaatselijke FC) en Deventer (2-3 uitoverwinning op Go Ahead Eagles).

Vier keer 2-1
Wat opvalt als je naar de vorige acht ontmoetingen tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss in de Eerste Divisie kijkt, is dat de laatste vier (!) edities allemaal in 2-1 of 1-2 eindigden, en dat het onderlinge treffen nog nooit een gelijkspel opleverde. De Utrechtse beloften wonnen sinds de toetreding tot de Eerste Divisie twee keer van Tot Ons Plezier; op 10 april 2017 (2-1, beide doelpunten van de Utrechtse beloften gescoord door Nick Venema) en op 19 augustus 2019 (eveneens 2-1, dankzij goals van Christopher Mamengi en Odysseus Velanas).

Aftrap om 18.45 uur, live te volgen via Twitter en op FOX Sports
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – TOP Oss begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur. Volg FC Utrecht op Twitter voor live verslag van de wedstrijd tegen de Brabanders, of bekijk de partij rechtstreeks via FOX Sports.