Jong FC Utrecht gaat voor nieuwe primeur

16 oktober 2020

Talenten uit de Domstad vanavond (vrijdag) in actie tegen NEC.

Jong FC Utrecht kruist vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch de degens met NEC. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint aan de Koningsweg in Utrecht om 18.45 uur. Het talententeam uit de Domstad gaat tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie op jacht naar een nieuwe primeur.

Go Ahead Eagles? Jong FC Utrecht legde de ploeg uit Deventer in De Adelaarshorst nog nooit over de knie, voor dit seizoen. Sterker nog: in drie eerdere ontmoetingen in Overijssel was het de Utrechtse talenten nog nooit gelukt er een doelpunt te maken. Maar deze jaargang? Een primeur: Jong FC Utrecht versloeg Go Ahead Eagles aan de Vetkampstraat met 2-3. En dat was niet de eerste keer dit seizoen dat het team van trainer/coach René Hake een unieke prestatie neerzette tegen een team dat je op voorhand zou rekenen tot de titelkandidaten. De Domstedelingen flikten een zelfde soort kunstje in het Kras Stadion, tegen FC Volendam. Nog nooit wonnen de Utrechters daar van de plaatselijke FC, maar deze jaargang wel: 0-1!

Gaan voor een primeur
Zo’n zelfde soort primeur, daar gaan de Utrechters vanavond voor tegen NEC. Van de zes eerdere ontmoetingen met de Nijmegenaren, wonnen de talenten uit de Domstad er namelijk nog niet één. Op eigen veld ging Jong FC Utrecht in de drie eerdere keren dat er drie Keuken Kampioen Divisie-punten op het spel stonden, steeds onderuit. En telkens met een klein verschil: 0-2 in seizoen 2017/2018, en 1-2 in de jaargangen 2018/2019 en 2019/2020.

Weerzien met Culhaci
Bij NEC, dat van de eerste zes partijen dit seizoen er drie won en drie verloor, is Édgar Barreto wellicht wel de bekendste naam in de selectie. De 36-jarige ex-international van Paraguay kwam tot nu toe sinds zijn terugkeer bij de rood-groen-zwarten drie maal voor de Gelderlanders uit, maar maakte de negentig minuten nog niet vol. Een van zijn huidige teamgenoten: Gabriel Culhaci. De linksback wordt door promotiekandidaat NEC van FC Utrecht gehuurd. Culhaci maakte eerder deze maand zijn debuut namens de Gelderlanders in de 6-0 zege op FC Eindhoven.

Live verslag via Twitter, FOX Sports zendt duel rechtstreeks uit
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – NEC begint vanavond (vrijdag) om 18.45 uur. FC Utrecht doet van de match rechtstreeks verslag via Twitter. FOX Sports brengt de partij bovendien live op de buis. De uitzending op kanaal FOX Sports 3 begint om 18.35 uur.