Jong FC Utrecht aan de bak in Dordrecht

03 november 2020

Talententeam uit Utrecht vanavond (dinsdag) in actie tegen FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht reist vanavond naar Dordrecht voor het treffen met de huidige nummer 20 van de Keuken Kampioen Divisie. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

Het is voor de ploeg van trainer/coach René Hake alweer even geleden dat zij een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie speelde. De talenten uit de Domstad zouden op vrijdag 23 oktober aantreden tegen TOP Oss, maar dat duel werd afgelast wegens vijf positieve coronatestuitslagen bij de Brabantse ploeg. Het laatste duel dat de Domstedelingen speelden? Dat was twee weken geleden. Het duel met Jong Ajax eindigde destijds in een 3-2 nederlaag.

Laatste ontmoeting
De laatste keer dat FC Dordrecht en Jong FC Utrecht elkaar troffen in het Riwal Hoogwerkers Stadion? Daar zullen de de Domstedelingen met een goed gevoel aan terugdenken. Mede dankzij de hattrick van Hicham Acheffay, en een prachtige treffer van Jonas Arweiler, wonnen de Domstedelingen met maar liefst 2-5. Tot op de dag van vandaag is dat de grootste uitoverwinning van Jong FC Utrecht op FC Dordrecht.

Utrechtse dubbel?
De laatste wedstrijd van FC Dordrecht kunnen alle supporters van FC Utrecht zich nog wel herinneren. Dat was het TOTO KNVB Bekerduel tussen het eerste elftal van FC Utrecht en FC Dordrecht. Die wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning voor de Domstedelingen. De Schapenkoppen zijn vandaag uit op ‘sportieve revanche’, zoals de club meldt op de website.

Belangrijke punten
Deze ontmoeting kan voor één van de beide ploegen belangrijke punten opleveren. Het verschil tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht, de nummers 20 en 19 van de Keuken Kampioen Divisie, is op dit moment maar 1 punt. Bij winst is het voor de beloftenploeg van FC Utrecht zelfs mogelijk om vijf plekken op de ranglijst te stijgen.

Aftrap om 18.45 uur, live te volgen via Twitter en op FOX Sports
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd FC Dordrecht – Jong FC Utrecht begint vanavond (dinsdag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 18.45 uur. Volg FC Utrecht op Twitter voor live verslag van de wedstrijd tegen de Schapenkoppen, of bekijk de partij rechtstreeks via FOX Sports.