HC&FC Victoria en FC Utrecht slaan de handen ineen

27 oktober 2020

Hilversumse voetbalvereniging wordt als STER-club onderdeel van het RAC-netwerk.

FC Utrecht en HC&FC Victoria hebben een samenwerkingscontract ondertekend, nadat de clubs al een periode onofficieel met elkaar hebben samengewerkt. Hiermee sluit Victoria zich aan bij het samenwerkingsverband van Regionale Amateur Clubs (RAC) van de FC uit de Domstad.

“Victoria en FC Utrecht werken al langer met elkaar samen. Zo hebben er verschillende trainers van Victoria bij de academie van FC Utrecht stage gelopen. Afgelopen periode hebben we meerdere gesprekken gevoerd met Daan van der Heyden (bestuurslid voetbalzaken) en Yassine El Hamami (coördinator onderbouw) van Victoria. We zijn blij dat we de samenwerking verder kunnen gaan uitbouwen”, zegt Coördinator Scouting en Manager RAC Bas van den Brink van FC Utrecht. “Victoria is één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland en kent vele mooie tradities. De club heeft een grote jeugdafdeling met een heleboel enthousiaste en gedreven jeugdtrainers. Aan het ontwikkelproces van Victoria dragen wij graag een steentje bij.”

De samenwerking met Victoria sluit aan bij de visie van FC Utrecht om het jeugdvoetbal in de regio Utrecht een boost te geven. De Domstedelingen doen dit onder meer door de kaderleden van de samenwerkende clubs de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen middels themabijeenkomsten en stages.

In de afgelopen jaren stroomden er verschillende spelers door vanuit Victoria naar de academie van FC Utrecht. Momenteel is oud FC Utrecht-speler Robert Roest hoofdtrainer bij Victoria.