Hake: 'Tot het einde geloofd in een goed resultaat'

19 oktober 2020

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de uitpartij tegen Jong Ajax.

Jong FC Utrecht ging vanavond (maandag) in een leerzame Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd waarin door beide ploegen een hoog speltempo werd gehanteerd met 3-2 onderuit tegen Jong Ajax. Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht baalt uiteraard van de nederlaag, maar zag ook goede dingen van zijn ploeg op De Toekomst.

“We wilden allebei naar voren verdedigen en naar voren spelen. Dan krijg je een wedstrijd die op en neer gaat. Er werd door beide ploegen goed gespeeld”, vond Hake. “In het begin stond het bij ons desalniettemin verdedigend zeker niet goed. Maar: dat pikten we goed op. Het stemde me tevreden dat dit gedurende de wedstrijd beter werd.”

“In de tweede helft gingen we, zeker nadat we op achterstand waren gekomen, wat vrijer spelen. De 2-1 die we maakten, dat was een heel goede goal”, oordeelde Hake. “Dat soort momenten hadden we in de eerste helft ook, maar toen speelden we de bal niet voorlangs maar gingen we terugdraaien en kappen”, legde hij de vinger op de zere plek. “In de tweede helft zag ik vaker dat we de bal wel voorlangs speelden. Daar ben ik tevreden over.”

“We hebben tot het einde van de wedstrijd geloofd in het behalen van een resultaat. Dat was goed om te zien. Maar natuurlijk balen we van de nederlaag. Het gaat om winnen. Opleiden is voor een beloftenteam een belangrijke component, maar ook voor ons geldt: we willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen”, vertelde Hake. “Als je dan een aantal keer aan de verkeerde kant van de score zit, dan is er dus nog genoeg ruimte voor verbetering.”