Hake: ‘Te veel fouten gemaakt’

16 oktober 2020

Trainer/coach René Hake over de nederlaag tegen NEC.

Op Sportcomplex Zoudenbalch nam Jong FC Utrecht het vanavond op tegen NEC. Ondanks de vroege treffer van Hicham Acheffay verliezen de Domstedelingen met 1-4 van de Nijmegenaren. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

“Ik heb best wel lang gedacht dat we nog een aardig resultaat konden halen. Tot de 1-2 in ieder geval, ook een poosje na die 1-2. Maar aan het eind was het te moeilijk om vol te houden. Ik ben in ieder geval tevreden over wat we in de eerste helft hebben laten zien. We hadden wat dingen afgesproken over hoe we wilden opbouwen, elke keer als we het deden zoals we het hadden afgesproken resulteerde dat in een kans. Daardoor hebben we een stuk of drie a vier kansen kunnen creëren. Ik vind dat we meer goals hadden kunnen en moeten scoren in de eerste helft.”

Jong FC Utrecht kwam na de rode kaart van Sylian Mokono met tien man op het veld te staan. “Ik weet niet of die eerste gele kaart terecht was, maar daarom was zijn tweede gele kaart wel heel zuur. Toch vond ik dat we nog erg goed speelden met tien man. We hebben twee goede kansen kunnen creëren. Ook na de rust hebben we lef getoond en zijn we een aantal keer dicht bij de goal van NEC geweest. Tot de 1-2 gaven we echt weinig weg.”  

“In de kleedkamer heb ook gezegd dat, ondanks dat het gek klinkt na een 1-4 nederlaag, ik vond dat we veel dingen goed hebben gedaan. Alleen als je wedstrijden wilt winnen, moet je de fouten die we vandaag hebben gemaakt niet maken. Dat hebben we te veel gedaan en dus is het niet goed.”