Gelijkspel in Groningen

18 oktober 2020

FC Utrecht, met twee debutanten, oogst punt in Hitachi Capital Mobility Stadion: 0-0.

Een punt. Dat is de oogst van FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daar speelden de Domstedelingen, met de debutanten Thijmen Nijhuis en Moussa Sylla in de basis, vanavond (zondag) met 0-0 gelijk tegen FC Groningen.

In de lucht hangen doet-ie absoluut: een Utrechtse goal, in Groningen. Het team van trainer/coach John van den Brom draait met name in de tweede helft de duimschroeven bij FC Groningen flink aan. Keeper Sergio Padt moet flink aan de bak, maar staat telkens zijn mannetje. De sluitpost maakt onder meer inzetten van Bart Ramselaar, Sander van de Streek, Gyrano Kerk en Simon Gustafson onschadelijk. 

Thijmen Nijhuis debuteert met clean sheet
Aan de andere kant van het veld krijgt zijn collega-sluitpost, doelman Thijmen Nijhuis van FC Utrecht, beduidend minder te doen. De doelman, die in 2009 vanuit de jeugdopleiding van USV Elinkwijk de overstap maakt naar de Academie van FC Utrecht en vandaag debuteert in het vlaggenschip van de Domstedelingen, doet wat hij moet doen op de momenten dat hij in actie moet komen en sluit zijn debuut af met een ‘clean sheet’. Het is voor het eerst sinds 24 januari van dit jaar dat FC Utrecht de nul houdt in een Eredivisiewedstrijd. 

Moussa Sylla lijkt de hoofdrol te pakken
Een andere debutant, Moussa Sylla, lijkt in de tweede helft de hoofdrol voor zich op te eisen. Op aangeven van Django Warmerdam schiet hij de bal achter Padt. De spits juicht, de FC Utrecht’ers in het Hitachi Capital Mobility Stadion juichen - maar dan klinkt het fluitsignaal van Jeroen Manschot. ‘Buitenspel’, zo oordeelt de scheidsrechter; een besluit dat ook na bestudering van de beelden door de videoscheidsrechter overeind blijft. 

Twee nullen op het bord
Na die afgekeurde treffer zijn met name Ramselaar en Van de Streek enkele malen dicht bij een échte openingsgoal. Maar hun inzetten stranden steeds op goalie Padt. En ook het inbrengen van offensieve krachten als Eljero Elia en Daniel Arzani sorteert niet het gewenste en gehoopte effect: op het scorebord in het lege Groningse stadion blijven, tot en met de allerlaatste tel, twee nullen staan.

Zaterdag: FC Twente-thuis
FC Utrecht heeft nu vier Eredivisiepartijen gespeeld dit seizoen en is nog zonder nederlaag. De Domstedelingen mogen aanstaande zaterdag weer aan de bak. Dan komt het eveneens nog ongeslagen FC Twente op bezoek in Stadion Galgenwaard. Het duel tussen de Domstedelingen en de Tukkers begint om 18.45 uur. 

FC Groningen - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Wessel Dammers, Jörgen Strand Larsen, Ahmed El Messaoudi, Bart van Hintum, Azor Matusiwa (FC Groningen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Groningen: 
Sergio Padt; Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Ko Itakura, Wessel Dammers; Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi, Daniël van Kaam (88. Gabriel Gudmundsson), Ramon Lundqvist (76. Arjen Robben); Jörgen Strand Larsen (65. Mo El Hankouri), Patrick Joosten (65. Alessio Da Cruz). 

Opstelling FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Moussa Sylla (74. Eljero Elia), Bart Ramselaar (84. Daniel Arzani).