FC Utrecht verslaat FC Dordrecht en bekert verder

27 oktober 2020

Domstedelingen verslaan Schapekoppen met 2-4

Voor FC Utrecht begon vanavond (dinsdag) het nieuwe bekerseizoen. Het Riwal Hoogwerkers Stadion was het strijdtoneel voor het bekerduel met FC Dordrecht. In een doelpuntrijke wedstrijd zijn het de Domstedelingen die aan het langste eind trokken. De 2-4 overwinning zorgt ervoor dat FC Utrecht naar de volgende ronde gaat.

Nog ruim tien minuten te gaan in het bekerduel tussen FC Dordrecht en FC Utrecht. Stand op dat moment? 2-3 in het voordeel van de Domstedelingen. Adam Maher speelt de bal vanaf de zijkant richting Daniel Arzani. De Australiër ziet Sander van de Streek vertrekken en geeft een heerlijke steekpass. De 27-jarige Barnevelder schiet de bal vervolgens snoeihard in het doel: 2-4. Wedstrijd beslist.

Boem Boem Bart
FC Utrecht komt al vroeg tot scoren in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Wanneer er vijf minuten op de klok staan maakt Gyrano Kerk aan de rechterkant een actie. De flankspeler van FC Utrecht dribbelt naar binnen en ziet daar Bart Ramselaar opduiken. Kerk geeft de bal met de buitenkant van de voet aan de 24-jarige Amersfoorter. Ramselaar neemt de bal aan en tikt ‘m feilloos achter doelman Anthony Swolfs: 0-1.

Gelijkmaker
Ongeveer tien minuten nadat Bart Ramselaar de score opent, komt FC Dordrecht alweer op gelijke hoogte. Spits Nikolas Agrafiotis krijgt ruimte om uit te halen. De poging van de 25-jarige aanvaller wordt nog aangeraakt door doelman Thijmen Nijhuis, maar eindigt alsnog in het Utrechtse doel: 1-1.

Voor de rust
Met een 1-1 tussenstand de kleedkamers in gaan? Dat is geen lekker gevoel. Gelukkig zorgen de Domstedelingen ervoor dat die ruststand in ieder geval niet op het scorebord komt te staan. Vijf minuten voor het rustsignaal is het namelijk Ramselaar die zijn tweede treffer van de avond maakt. De middenvelder werkt de voorzet van Django Warmerdam keihard, met zijn linker, tegen de touwen. Een paar minuten later dribbelt Kerk richting het zestienmetergebied van FC Dordrecht. Het lukt de pijlsnelle aanvaller om een aantal tegenstander te passeren. De vleugelspeler ziet vervolgens ook nog eens zijn schot achter Swolfs in het doel eindigen: 1-3.

Spanning terug
Toch komt de spanning weer terug in de wedstrijd. De tweede helft is tien minuten bezig als Nikki Baggerman een diepe bal geeft richting de voorhoede van FC Dordrecht. Die bal wordt verkeerd ingeschat door Nijhuis, waardoor die uiteindelijk via verschillende schijven door diezelfde Agrafiotis in het doel wordt gewerkt: 2-3.

Janssen
FC Dordrecht-uit zal voor Willem Janssen een wedstrijd zijn die hij niet snel zal vergeten. Na 280 dagen maakt de aanvoerder van FC Utrecht, die lang uit de roulatie lag vanwege een kruisbandblessure, zijn rentree in de basisopstelling. Het laatste officiële duel waar Janssen in de basis stond? Dat was op op 21 januari 2020, in het bekerduel met FC Eindhoven.

Debutanten
Ook voor Christopher Mamengi en Davy van den Berg krijgt deze wedstrijd een speciaal plekje. De beide talenten van FC Utrecht mochten tijdens de wedstrijd invallen. Voor beiden is het hun officiële debuut in het eerste van FC Utrecht. Ook Eljero Elia heeft zal goede herinneringen overhouden aan de deze wedstrijd. De aanwinst van FC Utrecht stond vandaag voor het eerst in de basis bij de FC uit de Domstad.

Volgende wedstrijd
De mannen van trainer/coach John van den Brom moeten aankomende zondag aan de bak. Op die dag reist de FC uit de Domstad naar Almelo voor het Eredivisieduel met Heracles Almelo. Erve Asito is zondag om 12.15 uur het strijdtoneel voor deze wedstrijd. Het volgende duel van FC Dordrecht? Dat is over exact een week. Op die dag nemen de Schapekoppen het op tegen Jong FC Utrecht. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt voor deze wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht – FC Utrecht 2-4 (1-3)
5. Bart Ramselaar 0-1
16. Nikolas Agrafiotis 1-1
40. Bart Ramselaar 1-2
42. Gyrano Kerk 1-3
57. Nikolas Agrafiotis 2-3
79. Sander van de Streek 2-4

Gele kaarten: Nikolas Agrafiotis (FC Dordrecht), Richie Musaba (FC Dordrecht)