Het was maar goed dat er bij de wedstrijd van vanmiddag geen publiek aanwezig was. Dat zou namelijk niet vermaakt zijn geworden door de thuisploeg. Wel door de bezoekers. Want wat FC Utrecht O18 tegen PSV O18 op de mat legde was een hele matige vertoning. Zonder de kwaliteiten van PSV teniet te doen, mankeerde er vandaag het nodige aan de thuisploeg. Als makke schapen naar de slachtbank laten leiden, dat doe je niet. Maar het gebeurde wel.

Na 3 gewonnen wedstrijden landde FC Utrecht O18 vanmiddag heel hard terug op aarde en stond het met beide benen weer op de grond. Het werd 2-7 voor de Eindhovenaren. Een overwinning waarop niets af te dingen viel want PSV, dat is gewoon een hele goede ploeg. Maar dan nog hoef je je niet zo te laten afdrogen. Nee, vandaag lieten te veel spelers het afweten.

"Ik zag het eigenlijk wel aankomen, de afgelopen week," aldus trainer Robert Wijnands. "Het eerder verloren oefenduel tegen FC Den Bosch O18 was al een vingerwijzing."

De uitslag had zeer zeker nog hoger kunnen uitpakken maar doelman Kevin Gadellaa en de later voor hem ingevallen Steyn Gerritsen deden hun werk naar behoren en behoedden hun ploeg voor een hogere eindstand. Dat waren lichtpuntjes. En dat er ondanks alles nog 2 x werd gescoord. Laat dat ook genoteerd zijn.

Verder was het op het natte Sportcomplex Zoudenbalch voor de thuisploeg geen enkele eer te behalen.

Trainer Wijnands wond er geen doekjes om: "Leermomenten. En een flink aantal voorbeelden hoe het wel moet. Dat heb ik vanmiddag gezien. Een wedstrijd verliezen kan, maar de manier waarop het vanmiddag is gegaan, dat kan niet".

FC Utrecht O18 - PSV O18 2-7
04. 0-1 Johan Bakayoko
16. 0-2 Mohamed Nassoh
23. 0-3 Johan Bakayoko
43. 0-4 Fode Fofana
50. 1-4 Mohamed Akharaz
57. 1-5 Jeremy Antonisse
65. 1-6 Johan Bakayoko
76. 1-7 Ilyas Bougafer
85. 2-7 Rick Meissen

FC Utrecht O18
Kevin Gadellaa (33. Steyn Gerritsen), Juruël Bernadina, Rick Meissen, Jens Guiting, Joshua Mukeh, Nathan Holder, Özcan Yasar (65. Dion Versluis), Oussama Alou (20. Siep Keulemans), Tommy van Butselaar (82. Elijah Velland), Mees Rijks, Stan Wassenaar (46. Mohamed Akharaz).