FC Utrecht klopt FC Twente

24 oktober 2020

Domstedelingen verslaan Tukkers met 2-1.

FC Utrecht nam het vandaag in een leeg Stadion Galgenwaard op tegen FC Twente. Net als de Domstedelingen waren de Tukkers tot op heden nog ongeslagen. Tot vandaag. Want ondanks de vroege treffer van Danilo wint FC Utrecht met 2-1.

De beide elftallen staan nog maar een paar minuten in de tweede helft op het veld of de spelers van FC Utrecht kunnen al juichen. Nadat Bart Ramselaar vlak voor het rustsignaal de score op gelijke hoogte heeft gebracht, is het nu Sander van de Streek die zichzelf op het scorebord zet. De middenvelder van FC Utrecht ontvangt een keurige voorzet van Ramselaar in het zestienmetergebied van FC Twente. Van de Streek neemt de bal aan en schiet de bal feilloos in de hoek: 2-1.

Vroege goal
Dat gevoel, van snel scoren na het begin van een speelhelft, ervaren de Tukkers in de eerste helft. Wout Brama stuurt na een aantal seconden in de wedstrijd Václav Černý weg. De vleugelspeler, die op dit moment op huurbasis uitkomt voor FC Twente, geeft een voorzet op Danilo. De 21-jarige Braziliaan, die wordt gehuurd van Ajax, kopt de bal achter doelman Thijmen Nijhuis. Na 15 seconden komt FC Twente al op een 0-1 voorsprong.

Boem Boem Bartje
Nog voordat scheidsrechter Kevin Blom voor het rustsignaal fluit komen de mannen van trainer/coach John van den Brom op gelijke hoogte. Moussa Sylla maakt een actie langs de zijlijn en geeft de bal voor. De voorzet van de Fransman wordt weggewerkt door Tyrone Ebuehi. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Ramselaar. De middenvelder van FC Utrecht twijfelt geen moment en doet zijn bijnaam ‘Boem Boem Bartje’ eer aan. Snoeihard eindigt die bal via de onderkant van de lat in het doel: 1-1. Ramselaar maakt daarmee zijn eerste goal van dit Eredivisieseizoen.

VAR
Even lijkt het erop dat de middenvelder van FC Utrecht ook een tweede treffer op zijn naam schrijft. Justin Hoogma zorgt met een mooie pass ervoor dat de 24-jarige middenvelder één-op-één komt te staan met Drommel. Ramselaar werkt de bal in het doel, ‘La Cucamarcha’ wordt aangezet maar dan maakt scheidsrechter Blom het inmiddels welbekende gebaar. Videoscheidsrechter Rob Dieperink moet de beelden nog een keer bekijken en keurt het doelpunt wegens buitenspel af.

Mijlpaal
Door deze driepunter heeft FC Utrecht een mooie primeur te pakken. Voor het eerst sinds het seizoen 1998/1999 blijven de Domstedelingen de eerste vijf wedstrijden in de Eredivisie ongeslagen.

TOTO KNVB Beker
De mannen van trainer/coach John van den Brom moeten aankomende dinsdag alweer aan de bak. Op die dag staat de wedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Om 21.00 uur wordt er dan in het Riwal Hoogwerkers Stadion afgetrapt voor de wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

FC Utrecht - FC Twente 2-1 (1-1)
1. Danilo 0-1
43. Bart Ramselaar 1-1
47. Sander van de Streek 2-1

Gele kaarten: Jayden Oosterwolde (FC Twente), Mark van der Maarel, (FC Utrecht), Tyronne Ebuehi (FC Twente), Jesse Bosch (FC Twente), Julio Pleguezuelo (FC Twente),

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel (56. Giovanni Troupée), Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Moussa Sylla (71. Othmane Boussaid), Bart Ramselaar


Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Tyrone Ebuehi, Julio Pleguezuelo, Dario Dumić (87. Ramiz Zerrouki), Jayden Oosterwolde (62. Gijs Smal); Wout Brama, Godfried Roemeratoe (62. Halil Dervişoğlu), Jesse Bosch; Václav Černý (62. Lazaros Lamprou), Danilo Pereira da Silva, Queensy Menig