Domper in Almelo

01 november 2020

Domstedelingen verliezen met 4-1 van Heracles Almelo.

Een flinke domper. Zo kan je de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht omschrijven. Het Erve Asito stadion was vandaag (zondag) het strijdtoneel voor een wedstrijd tussen de nummer 12 en 8 van de Eredivisie. Na vijf wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, moet FC Utrecht vandaag een nederlaag incasseren: 4-1.

Twintig minuten voor tijd krijgt Heracles Almelo een ingooi ter hoogte van het zestienmetergebied. FC Utrecht kijkt op dat moment tegen een 3-1 achterstand aan. De ingooi bereikt Adrian Szöke, die vervolgens Rai Vloet bereikt. De middenvelder geeft een haarfijne steekbal op Szöke waardoor de aanvaller ruimte krijgt om uit te halen. Thijmen Nijhuis weet de inzet van de 22-jarige Serviër nog te keren, maar tegen de rebound van Vloet kan de doelman niks meer doen. Heracles Almelo beslist de wedstrijd: 4-1.

Openingstreffer
Het is diezelfde Vloet die vandaag razendsnel het net weet te vinden. De wedstrijd is amper begonnen of FC Utrecht moet een tegentreffer incasseren. Een hoekschop van Sylvester van der Water eindigt voor de voeten van de 25-jarige Heraclied. Vloet tikt de bal in het doel en zorgt daardoor dat Heracles Almelo na twee minuten op een voorsprong komt: 1-0.

Verdubbeling
Vlak voor het rustsignaal verdubbelt Heracles Almelo de voorsprong. Van der Water stuurt met een boogbal zijn teamgenoot Luca de la Torre weg. De bal is iets te hard, maar de 22-jarige Amerikaan weet de bal binnen te houden en het overzicht te bewaren. Wat volgt is namelijk een voorzet die bij de tweede paal terecht komt. En bij die tweede paal staat de inmiddels doorgelopen Van der Water. De middenvelder van Heracles Almelo kopt de bal tegendraads in en zorgt daarmee dat de voorsprong vlak voor het rustsignaal wordt verdubbeld: 2-0.

Penalty
Aan het begin van de tweede helft lijken de rollen omgedraaid. FC Utrecht zoekt de aanval en krijgt steeds meer kansen. Bij een kopbal van een verdediger van Heracles Almelo naar zijn doelman is Gyrano Kerk haarscherp. De pijlsnelle aanvaller van FC Utrecht probeert de bal een tikje te geven en op die manier Bucker te passeren. De doelman redt, maar in de kluts komt de bal voor de voeten van Bart Ramselaar terecht. De middenvelder staat op het pint om uit te halen maar wordt op dat moment van achteren neergehaald. Penalty voor FC Utrecht. Simon Gustafson meldt zich achter de bal, schiet ‘m in de rechterhoek en zorgt ervoor dat FC Utrecht terugkomt in de wedstrijd.

Vloet
Die vreugde is van zeer korte duur. Een minuut na de treffer van Gustafson wordt Vloet via een mooie steekpass weggestuurd richting het doel van FC Utrecht. De aanvallende middenvelder haalt uit. Via een been van Willem Janssen gaat de bal over Nijhuis heen en belandt die in het doel. Een minuut na de benutte penalty is de marge weer terug naar twee doelpunten.

Volgende wedstrijd
Over exact een week staat het volgende duel voor de mannen van trainer/coach John van den Brom op het programma. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Ajax. Om 12.15 uur wordt er zondag in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor deze kraker in de Eredivisie.

Heracles Almelo – FC Utrecht 4-1 (2-0)
2. Rai Vloet 1-0
45. Sylvester van der Water 2-0
62. Simon Gustafson 2-1
63. Rai Vloet 3-1
71. Rai Vloet 4-1


Gele kaarten: Adrian Szöke (Heracles Almelo), Marco Rente (Heracles Almelo), Bart Ramselaar (FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling Heracles Almelo:
Koen Bucker; Tim Breukers, Marco Rente, Mats Knoester, Jeff Hardeveld; Lucas Schoofs, Rai Vloet, Teun Bijleveld; Silvester van der Water (90. Jeremy Cijntje), Adrian Szöke (79. Sinan Bakis), Luca de la Torre (87. Delano Burgzorg)

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel (46. Giovanni Troupée), Tommy St. Jago (46. Willem Janssen), Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Bart Ramselaar (78. Joris van Overeem), Moussa Sylla (46. Gyrano Kerk), Eljero Elia (57. Othmane Boussaid)