Derensili Sanches Fernandes versterkt beloftenselectie

03 oktober 2020

Aanvallende middenvelder (19) komt over van Excelsior.

Aanvallende middenvelder Derensili Sanches Fernandes versterkt de beloftenselectie van FC Utrecht. De 19-jarige offensief ingestelde speler komt over van Excelsior en sluit per direct aan bij het Jong FC Utrecht van trainer/coach René Hake. In Utrecht heeft Sanches Fernandes een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie op verlenging van de samenwerking tot medio 2023.

Sanches Fernandes begon bij Neptunus met voetballen, om vervolgens al in de F-jeugd aan te sluiten bij Excelsior. De aanvallende middenvelder doorliep de volledige jeugdopleiding van de Kralingers en behoorde dit seizoen tot de A-kern van de Rotterdammers. Zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie maakte hij nog niet.

“Derensili is een offensief ingestelde middenvelder, die tevens uit de voeten kan als rechtsbuiten of linksbuiten.”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de aanwinst van de beloftenploeg. “Hij is technisch zeer vaardig, beschikt over een goede versnelling en is sterk in de passing. Een compliment aan het scoutingsteam, onder leiding van Alje Schut, die talent en de potentie goed in kaart hebben gebracht.”