Op een regenachtig hoofdveld van De Herdgang trad O17 deze zaterdag aan tegen het nog ongeslagen PSV O17. Trainer Rudy Jansen moest zijn formatie op twee plaatsen wijzigen vanwege het ontbreken van centrale verdediger Max de Ligt en linksachter Dichayro Naarendorp. Op links koos de oefenmeester voor Hamza Bourrich die de gevaarlijke rechtsbuiten van PSV moest uitschakelen en in het centrum gezien de Eindhovense kwaliteiten voor een voetballende oplossing in de persoon van Olivier van Eldik.

FC Utrecht had het in de beginfase lastig, het middenveld werd met enige regelmaat overlopen, alleen creëerden de Eindhovenaren niet echt veel kansen. En als zij al een keer doorkwamen dan vonden zij een uitstekende keeper Sep van der Heijden op hun weg. Utrecht probeerde van achteruit te blijven voetballen, maar leed op het middenveld en voorin te vaak heel slordig balverlies. Dom balverlies leidde ook de 1-0 voor PSV in, alhoewel Utrecht vlak daarvoor had verzuimd op voorsprong te komen toen Safouane Karim alleen vóór keeper Niek Schiks faalde in de afwerking. Ook na de openingstreffer verscheen Karim alleen voor Schiks, maar zijn wippertje verdween helaas voor Utrecht niet in het Eindhovense doel. Ook Mees Akkerman liet een prima kans op een Utrechts doelpunt liggen, nadat hij met een prachtige pass diep was gestuurd door Robin Hörst. Aan de andere kant verijdelde Van der Heijden met een wereldredding een tweede Eindhovense treffer.

Jansen drukte tijdens zijn praatje in de rust, die dus met een 1-0 stand aanbrak, zijn spelers op het hart, dat er zuiniger met balbezit moest worden omgegaan. Des te teleurstellend was het dat middenvelder Ivar Jenner meteen na rust de bal slordig inleverde en Iggy Houben er bij de tweede paal 2-0 van kon maken. Utrecht ging daarna beter voetballen en twee minuten later was daar de aansluitingstreffer via Bent Driessen, die een mooie voorzet van Karim met het hoofd afrondde: 2-1. Vanaf dat moment zaten de Domstedelingen beter in de wedstrijd en kregen kansen op de gelijkmaker, waarbij de grootste kans voor Akkerman was, die zijn inzet luttele centimeters naast zag gaan. Ook PSV kreeg kansen de score uit te breiden, maar ook zij faalden in de afwerking.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing: de rechterkant van de Utrechtse defensie werd eruit gelopen en Jesper Uneken gleed de afgemeten voorzet binnen voor de 3-1. In blessuretijd werd het nog 4-1, waarbij de verder prima fluitende arbiter over het hoofd zag dat de ingevallen verdediger Finn van de Vlugt naar beneden werd getrokken en hij dus die treffer had moeten afkeuren. Trainer Rudy Jansen in de nababbel: "Ik ben toch niet geheel ontevreden. We hadden een goed strijdplan bedacht en dat heeft ook echt wel gewerkt. Met name Olivier (van Eldik, red.) heeft zich goed van zijn taak gekweten door regelmatig van achteruit de voetballende oplossing te zoeken. We verloren vóór rust echter te snel de bal en wonnen ook te weinig 1:1 duels. In de tweede helft waren we na de 2-1 een periode de bovenliggende partij en hebben bewezen dat we een uitstekende ploeg als PSV echt wel pijn kunnen doen. Dus dat is iets om op voort te borduren."

Scoreverloop:
"16 1-0 PSV
"46 2-0 Iggy Houben
"48 2-1 Bent Driessen
"79 3-1 Jesper Uneken
"90+5 4-1 Jesper Uneken

Opstelling FC Utrecht O17: Sep van der Heijden, Amir Bryson, Olivier van Eldik, Dani Brussee, Hamza Bourrich, Ivar Jenner, Mees Akkerman, Robin Hörst, Storm Streng, Safouane Karim, Bent Driessen ("65 Finn van der Vlugt).