Belgisch jeugdinternational Héritier Deyonge naar Jong FC Utrecht

06 oktober 2020

Linksback (18) komt op huurbasis van Olympique Lyon en sluit per direct aan bij Jong FC Utrecht.

Verdediger Héritier Deyonge wordt door FC Utrecht voor de rest van dit seizoen gehuurd van Olympique Lyon. De Domstedelingen hebben bovendien een optie tot koop bedongen op de 18-jarige jeugdinternational uit België, die per direct aansluit bij de beloftenselectie van de FC.

De in het Belgische Ottignies-Louvain-La-Neuve geboren Deyonge verkaste in 2012 van KVC Westerlo naar PSV, om vervolgens in de zomer van 2019 de academie van de Brabanders te verruilen voor een plek in de beloftenkern van de Franse topclub Olympique Lyon. De linkervleugelverdediger speelde jeugdinterlands voor België Onder 17 en België Onder 18.

“Bij ons stond Héritier al op de radar sinds zijn periode in de jeugdopleiding van PSV”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “De scouting heeft uitstekend werk verricht door de speler te blijven volgen in zijn tijd bij PSV en Olympique Lyon. We halen een sterke, krachtige linksback in huis die beschikt over veel snelheid. We zijn blij dat we een Belgisch jeugdinternational aan de selectie van Jong FC Utrecht kunnen toevoegen.”