Van de laatste 6 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een uitpartij speelde tegen FC Groningen, pakte het 5 maal tenminste 1 punt. Er werd 3 keer gewonnen, 2 maal geremiseerd en 1 keer verloren. Die nederlaag dateert van 27 augustus 2017. Django Warmerdam, tegenwoordig speler van FC Utrecht, opende die dag namens de Groningers de score in een partij die in 2-1 eindigde.

Vorig seizoen slaagde FC Utrecht er in een tijdsbestek van 11 dagen in om 2 keer in Groningen van de plaatselijke FC te winnen. Dat gebeurde op 8 december 2019 (Eredivisie, 0-1, doelpunt van Bart Ramselaar) en 19 december 2019 (TOTO KNVB Beker, 0-1, goal van Issah Abass). Een derde onderlinge ontmoeting bleef de afgelopen jaargang uit, vanwege de coronacrisis.

FC Utrecht is ongeslagen in de eerste 3 Eredivisiepartijen die het dit seizoen speelde: 1 overwinning en 2 gelijke spelen. Vorig seizoen begon FC Utrecht met 3 ongeslagen wedstrijden en liep het vervolgens op tegen nederlagen tegen VVV-Venlo en FC Twente.

Van de eerste 4 Eredivisiepartijen die FC Groningen dit seizoen speelde, won de ploeg er 2.

Van de 10 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht in 2020 speelde, verloor de FC uit de Domstad er slechts 1.

FC Groningen jaagt erop voor het eerst sinds februari 2020 2 Eredivisieduels op rij te winnen.

FC Utrecht staat op plek 8 in de Eredivisie en is de best geklasseerde ploeg van de 4 clubs die op dit moment een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de rest van de teams.

FC Groningen staat op plaats 7 van de ranglijst en is de hoogst geplaatste Eredivisieclub met een negatief doelsaldo. Met uitzondering van FC Groningen hebben de 10 hoogst geklasseerde teams allemaal een positief doelgemiddelde.

Van de laatste 9 Eredivisiegoals van FC Utrecht, werden er 7 gescoord in de tweede helft.

Gyrano Kerk is op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht met 2 goals. Kerk scoorde in de afgelopen 2 duels (thuis tegen RKC Waalwijk en thuis tegen sc Heerenveen) en kan voor de derde keer in 1 Eredivisieseizoen 3 duels op rij scoren.

De 4 Eredivisiegoals van FC Groningen van dit seizoen staan op naam van 4 verschillende spelers: Remco Balk, Tomas Suslov, Ahmed El Messaoudi en Shaquille Pinas (ADO Den Haag, eigen doelpunt).

Eljero Elia maakte in de Eredivisie 4 uitdoelpunten tegen FC Groningen. In de Eredivisie was Elia alleen vaker trefzeker tegen Heracles Almelo (6 keer) dan tegen de Groningers (5 maal).

Bart Ramselaar scoorde in 5 van zijn 7 optredens tegen FC Groningen.

FC Groningen is de op 1 na minst efficiƫnte ploeg in de Eredivisie op dit moment. Het scoorde 3 keer uit 46 schoten; een percentage van 7. Alleen RKC Waalwijk doet het slechter: 1 treffer uit 21 schoten; een percentage van 5.

Niet alleen de eerder genoemde Warmerdam heeft een verleden bij FC Groningen (75 Eredivisieduels, 4 goals), dat geldt ook voor Mimoun Mahi. Hij speelde 5 seizoenen bij de Trots van het Noorden en scoorde 37 keer namens de Groningers in 123 Eredivisieduels. Hij is nummer 11 op de eeuwige topscorersranglijst van FC Groningen in de Eredivisie.

Het duel met FC Groningen is ook een weerzien met Patrick Joosten. Hij kwam namens FC Utrecht 39 keer uit in de Eredivisie en scoorde 2 maal. Bovendien speelde Joosten 14 maal met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij eveneens 2 goals maakte.

Sander van de Streek maakte op 14 september 2014 tegen FC Groningen zijn allereerste Eredivisiedoelpunt. Dat deed de middenvelder destijds als speler van SC Cambuur.

Trainer/coach John van den Brom heeft in de Eredivisie nog nooit punten gemorst in duels met teams van Danny Buijs, de oefenmeester van FC Groningen: 3 keer pakte Van den Brom de volle winst.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO