Om maar meteen lekker van start te gaan: in de Eredivisie is FC Utrecht thuis en uit al 9 wedstrijden op rij ongeslagen tegen sc Heerenveen. In die reeks: 5 zeges voor FC Utrecht, en 4 puntendelingen.

Afgelopen seizoen stonden FC Utrecht en sc Heerenveen in de Eredivisie vanwege de coronapandemie geen 2, maar slechts 1 keer tegenover elkaar. Dat was in het Abe Lenstra Stadion op 22 september 2019. Het werd toen 1-1. Gyrano Kerk scoorde voor FC Utrecht, Chidera Ejuke maakte de Friese goal.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuismatch speelde tegen sc Heerenveen, was op 15 mei 2019. Het werd toen 3-1 voor de Utrechters. Willem Janssen, Sander van de Streek en Cyriel Dessers scoorden namens de Domstedelingen.

Inclusief play-offs heeft FC Utrecht de laatste 5 thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen gewonnen.

Inclusief play-offs heeft FC Utrecht 8 van de laatste 10 thuismatchen tegen sc Heerenveen gewonnen.

De laatste keer dat FC Utrecht op eigen veld tegen sc Heerenveen punten verspeelde, was op 16 augustus 2015. Het werd toen 1-1. Luciano Slagveer opende namens de bezoekers de score, Sébastien Haller bepaalde met een benutte strafschop de eindstand.

De laatste keer dat sc Heerenveen in de Domstad van FC Utrecht won, was op 18 januari 2015. Het werd 1-2. Willem Janssen scoorde namens de thuisploeg, Luciano Slagveer en Sam Larsson waren trefzeker namens de Friezen.

Inclusief play-offs heeft FC Utrecht in de laatste 17 thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen telkens gescoord. Op 20 maart 2005 hield sc Heerenveen voor het laatst de nul in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht heeft na 2 wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen 4 punten op de teller staan. De ploeg uit de Domstad won de laatste 4 thuispartijen die het speelde. FC Utrecht won voor het laatst 5 thuiswedstrijden op rij in de Eredivisie in de periode oktober-december 2018.

De eerste 3 Eredivisiepartijen die sc Heerenveen dit seizoen speelde, werden door de Friezen stuk voor stuk gewonnen. Nog nooit in de clubhistorie is sc Heerenveen met 4 overwinningen gestart aan een Eredivisieseizoen. In 1997/1998 startte de club met 10 punten uit de eerste 4 partijen; toen volgde na 3 zeges een remise tijdens speelronde 4.

In thuiswedstrijden heeft FC Utrecht in de Eredivisie in totaal 1495 goals gemaakt. De FC is dus nog 5 treffers verwijderd van het bereiken van een heel bijzondere mijlpaal; een die in Nederland vooralsnog alleen is bereikt door Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en Sparta Rotterdam.

In elk van de laatste 25 Eredivisiewedstrijden die sc Heerenveen speelde, kwam de ploeg tot scoren. Dat is een clubrecord. De laatste club buiten de Traditionele Top Drie die minimaal 25 Eredivisiematchen op rij scoorde, was FC Twente: 41 partijen op rij in de periode september 2010 – november 2011.

Van de laatste 8 goals die FC Utrecht scoorde, werden er 7 gemaakt in de tweede helft.

Alleen Feyenoord (22 stuks) noteerde dit Eredivisieseizoen vooralsnog meer schoten op doel dan sc Heerenveen: 20. Een vergelijking met FC Utrecht loopt hier trouwens spaak, omdat het duel van FC Utrecht met AZ uit speelronde 1 is verplaatst naar 27 december.

FC Utrecht’s Mimoun Mahi heeft in de laatste 3 competitieduels die hij speelde in Nederland en Zwitserland 1 goal en 4 assists op zijn naam staan. Mahi scoorde in zijn laatste 3 Eredivisiepartijen tegen sc Heerenveen 2 keer, en was in die wedstrijden ook nog eens goed voor 3 assists.

Joey Veerman heeft namens sc Heerenveen al 3 keer gescoord dit seizoen. Hij was direct betrokken bij 9 goals van de Friezen in 2020: 5 doelpunten, 4 assists. Alleen Steven Berghuis is dit jaar bij meer treffers rechtstreeks betrokken: 14 stuks; 8 doelpunten en 6 assists.

Gyrano Kerk scoorde met 6 van zijn laatste 7 schoten op doel in de Eredivisie.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO