De laatste ontmoeting tussen Heracles Almelo en FC Utrecht? Die was op 15 december 2019. Orestis Kiomourtzoglou zette Heracles op voorsprong, maar twee doelpunten van Bart Ramselaar en een treffer van Gyrano Kerk leverden FC Utrecht uiteindelijk de 1-3 overwinning op.

FC Utrecht bleef ongeslagen in de laatste 5 duels met Heracles Almelo. Dit is de langste ongeslagen reeks ooit van de FC uit de Domstad tegen de Almeloërs in de Eredivisie.

De laatste 3 wedstrijden tegen Heracles Almelo werden allemaal gewonnen door FC Utrecht.

Heracles won in de Eredivisie slechts 1 van zijn laatste 8 thuisduels met FC Utrecht. In 2017 eindigde het duel in een 2-1 nederlaag door doelpunten van Brandley Kuwas en Thomas Bruns. Yassin Ayoub scoorde destijds de enige Utrechtse treffer.

Heracles staat nu na 6 wedstrijden op 5 punten. Vorig seizoen stond de teller na 7 duels op 11 punten.

Rai Vloet is dit seizoen topscorer van Heracles Almelo met 3 goals en is daarmee verantwoordelijk voor 75% van de doelpunten van Heracles.

Bij Heracles Almelo komen we een oude bekende tegen. Jeff Hardeveld maakte zijn Eredivisiedebuut voor FC Utrecht en speelde 19 Eredivisieduels, waarin Hardeveld 1 keer het net wist te vinden, voor de Utrechters.

FC Utrecht is na 5 wedstrijden in de Eredivisie nog ongeslagen. Slechts 1 keer bleef Utrecht de eerste 6 wedstrijden ongeslagen. Dat was in het seizoen 1984/1985. In dat seizoen werd het zevende duel verloren tegen MVV.

Vorig seizoen had FC Utrecht na 6 duels 10 punten. Op dit moment heeft FC Utrecht 9 punten behaald. De laatste keer dat de club na 6 wedstrijden minstens 12 punten had, was in het seizoen 2009/2010. Toen stonden er na 6 wedstrijden 13 punten op de teller.

FC Utrecht is dit seizoen de enige Eredivisieclub die nog geen tegendoelpunt kreeg uit een standaardsituatie.

De Domstedelingen bleven vorig seizoen in alle 5 uitduels op kunstgras ongeslagen. Alleen Ajax en PSV pakten vorig seizoen meer punten in uitwedstrijden op kunstgras dan FC Utrecht.

Eljero Elia maakte 6 doelpunten tegen Heracles Almelo in 11 wedstrijden. Daarmee zijn de Almeloërs de favoriete tegenstander van Elia.

Gyrano Kerk scoorde in elk van zijn laatste 3 Eredivisie wedstrijden tegen Heracles.

Van de Streek maakte zijn debuut in de Eredivisie tegen Heracles Almelo in dienst van SC Cambuur op 22 augustus 2014.

Adrian Dalmau beleefde zijn beste seizoen in de Eredivisie voor Heracles Almelo. In het seizoen 2018/2019 scoorde de Spanjaard 19 keer in 31 wedstrijden.

 

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO