FC Utrecht en FC Dordrecht stonden in 16 officiële wedstrijden tegenover elkaar. De Utrechters wonnen 10 maal, 4 keer werd het gelijk en 2 keer gingen de Dordtenaren er met de winst vandoor.

De laatste keer dat FC Utrecht en FC Dordrecht elkaar troffen was in 2015. FC Utrecht won toen met 6-1 in Stadion Galgenwaard, mede dankzij 4 goals van Sébastien Haller.

In de bekergeschiedenis kwam FC Dordrecht nooit verder dan de kwartfinale. Vorig seizoen strandden de Schapekoppen in de tweede ronde na een 3-0 verlies tegen Heracles in Almelo.

FC Utrecht mocht de cup 3 keer omhoogtillen. Dat was in de seizoenen 1984/1985, 2002/2003 en 2003/2004.

In het 50-jarige bestaan van de club overleefde FC Utrecht slechts 9 keer de eerste ronde van de KNVB-beker niet.

Saillant detail: de laatste keer dat FC Utrecht strandde in de eerste ronde van de beker was in 1997. Destijds bestond de eerste ronde uit een poulefase waarin de bovenste twee clubs doorgingen naar de tweede ronde. De Domstedelingen werden uiteindelijk derde in een poule met VV Katwijk, Jong Haarlem, Noordwijk en jawel… FC Dordrecht.

Vorig seizoen begon het bekeravontuur voor de ploeg van trainer/coach John van den Brom in Rijssen bij Excelsior ’31, het werd toen 1-4.

Tijdens dat seizoen was Issah Abass, die momenteel uitkomt voor 1. FSV Mainz 05, topscorer van FC Utrecht in de TOTO KNVB Beker. De aanvaller wist 4 keer het net te vinden in de bekercompetitie.

In de bekercompetitie is de club uit de Domstad is al geruime tijd ongeslagen. Het laatste bekerverlies dateert van 20 december 2018. Toen was Feyenoord in de achtste finales met 1-0 te sterk voor de Utrechters.

Het laatste bekerduel van FC Utrecht? Die kan iedereen zich wel herinneren. Dat was het thuisduel met Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. In een sfeervol Stadion Galgenwaard zorgden doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson ervoor dat de FC uit de Domstad een plek in de finale bemachtigde.

Voor Joris van Overeem is het Riwal Hoogwerkers Stadion bekend terrein. De middenvelder van FC Utrecht speelde in het seizoen 2014/2015 op huurbasis bij FC Dordrecht. Van Overeem kwam in dat seizoen tot 35 wedstrijden, 2 doelpunten en 4 assists.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO