In 2019 vertrok Shayne Pattynama transfervrij naar Telstar. Zijn eerste treffer in dienst van de ploeg uit Velsen-Zuid? Die zal Pattynama, die 41 wedstrijden voor Jong FC Utrecht op zijn naam heeft staan, niet snel vergeten. In de uitwedstrijd tegen Excelsior opent de middenvelder de score. En hoe. Een voorzet van Ilias Bronkhorst wordt door Pattynama, a la het doelpunt van Marco van Basten in 1988, in één keer het doel in gevolleerd. Zijn treffer werd verkozen tot ‘Doelpunt van de Week’ en de middenvelder moest de dagen erna als Shayne ‘Marco’ Pattynama door het leven.

Inmiddels is de 22-jarige speler met Indonesische afkomst niet meer weg te denken uit de basis bij Telstar. Zijn doelpuntenteller? Die staat dit seizoen op 2. Maar zo mooi als die treffer tegen Excelsior? Dat zal niet snel meer gebeuren.

Assistenkoning Lukas Görtler
Lukas Görtler speelde 52 wedstrijden voor FC Utrecht voordat hij in 2019 de FC uit de Domstad verliet voor een avontuur in Zwitserland. Inmiddels heeft de 26-jarige middenvelder al een flink aantal wedstrijd voor FC St. Gallen achter zijn naam staan. De Duitse voetballer is van grote waarde voor de ploeg van trainer Alain Sutter. De Zwitserse Super League is 7 wedstrijden onderweg en Görtler speelde elke wedstrijd de volle 90 minuten. In Zwitserland toont de multi-inzetbare middenvelder ook aan een goede aangever te zijn. In 44 wedstrijden heeft Görtler voor maar liefst 17 doelpunten het voorbereidende werk geleverd. Met FC St. Gallen staat de Görtler momenteel derde in de Super League. 

Ruben Hoogenhout aan de slag in Polen
De transfervrije Ruben Hoogenhout heeft een club gevonden. De 21-jarige centrale verdediger gaat voor een avontuur in Polen. Hoogenhout gaat aan de slag bij het tweede elftal van MKS Miedż, dat uitkomt op het vierde niveau van Polen. De jonge verdediger speelde 38 wedstrijden voor Jong FC Utrecht en kwam daarin 1 keer tot scoren. Hoogenhout trainer al enkele weken mee met het tweede elftal van MKS Miedż en heeft daar de technische staf weten te overtuigen. In Polen zijn ze erg blij met de komst van de 192 cm lange verdediger. “Hij is een sterke speler met een goede balcontrole”, meldt trainer Marcin Płuska op de website van de club. “Net als alle andere jongens van het tweede team krijgt Ruben ook, als hij hard werkt, een kans om in het eerste team te komen.” Veel succes in Polen, Ruben!

Sébastien Haller gaat in op uitnodiging Ivoorkust
Sébastien Haller wordt international van Ivoorkust. De aanvaller van West Ham United staat aan de vooravond van een debuut voor de Ivorianen. Haller, die 98 wedstrijden voor FC Utrecht speelde en 51 keer het doel wist te vinden, is geboren en getogen in Frankrijk. De aanvaller speelde de nodige wedstrijden voor de vertegenwoordigende teams van Frankrijk, maar debuteerde nooit in ‘Les Bleus’. Doordat de moeder van de Haller Ivoriaans is, heeft de doelpuntenmaker de keuze om ook voor Ivoorkust uit te komen. ‘De Olifanten’ spelen later deze maand kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup tegen Madagaskar. Stiekem is het toch ontzettend jammer dat Haller niet eerder de keuze heeft gemaakt om uit te komen voor Ivoorkust. Anders had de aanvaller bij de oefeninterland tussen Japan en Ivoorkust zijn rentree in Stadion Galgenwaard kunnen maken.

Volgende week aflevering 109 van deze rubriek!