Valse start voor FC Utrecht in de eDivisie

18 november 2020

Utrechtse eSporters leggen het af tegen Ajax en Sparta Rotterdam.

De eSports-ploeg van FC Utrecht is het nieuwe seizoen begonnen met twee nederlagen. Vanuit de eRoom in Stadion Galgenwaard moeten Jaey Daalhuisen en Melvin Boere in de eDivisie hun meerdere erkennen in de eSporters van Ajax en Sparta Rotterdam.

AJAX – FC UTRECHT
Al vroeg in de wedstrijd komt Ajax op een 1-0 voorsprong, maar Jaey Daalhuisen doet qua spel weinig onder voor de opponent uit Amsterdam. Na een overtreding van de keeper aan Ajax-zijde, krijgt FC Utrecht de optimale gelegenheid om langszij te komen. Het is echter diezelfde keeper die de penalty weet te stoppen. Kort voor rust benut Ajax wel zijn penalty en grijpt een 2-0 voorsprong. Na rust treft voormalig winnaar van de eDivsie Dani Hagebeuk namens Ajax nog tweemaal het doel en zorgt ervoor dat FC Utrecht met een 4-0 achterstand het tweede duel in gaat.

Vanaf het begin oefent Melvin Boere druk uit op zijn directe tegenstander Tjardo Paliama, en niet geheel zonder resultaat. In de 70e minuut neemt FC Utrecht een brutale 1-3 voorsprong, en krijgt het een grote kans om op 1-4 te komen. Dit gebeurt niet en Tjardo Paliama kan mede door een alles of niets poging van Melvin Boere terugkomen tot 3-3.

Dani Hagebeuk – Jaey Daalhuisen 4-0;
Tjardo Pjardo Paliama – Melvin Boere 3-3;
Eindstand: 7-3.

FC UTRECHT – SPARTA
Een dag later krijgen de Domstedelingen de kans zich te revancheren tegen Sparta. Na een schaakspel op het middenveld neemt Daalhuisen in de 53e minuut de leiding. Na een mooie combinatie in de zestien van de tegenstander plaatst hij de bal in de rechterbovenhoek van het doel: 1-0. Het ziet er naar uit dat de Nieuwegeiner namens FC Utrecht de wedstrijd over de streep trekt, maar in de 80e minuut trekt Spartaan en tweevoudig bekerwinnaar Aristote Ndunu de stand gelijk: 1-1.

Al vroeg in de tweede wedstrijd komt Sparta op voorsprong. In de 7e minuut krijgen de Rotterdammers de kans om de bal vanaf rechts voor te geven en binnen te tikken: 0-1. Het duurt niet lang voordat Boere van zich laat horen. In de 18e minuut schiet hij vanaf rechts de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Toch trekt Sparta aan het langste eind. Weer komt de bal via rechts voor en wordt binnengetikt: 1-2. Boere probeert nog een punt uit het vuur te slepen, maar Spartaan Thomas de Zeeuw tekent voor het slotakkoord: 1-3.

Jaey Daalhuisen – Aristote Ndunu 1-1;
Melvin Boere – Thomas de Zeeuw 1-3;
Eindstand: 2-4.

Vooruitblik
Volgende week staan speelrondes 3 en 4 op het programma. Hierin nemen de eSporters van FC Utrecht het op tegen FC Twente en Willem II. FC Twente won in speelronde 2 van sc Heerenveen, en staat daarmee op 3 punten. Willem II wist enkel tegen AZ gelijk te spelen en heeft hiermee één punt bemachtigd.